Bakan Göktaş: Kadın milletvekili oranı yüzde 20’ye yaklaştı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2002 yılında kadın milletvekili oranının yüzde 4 seviyesinde olduğunu belirterek, “Bugün ise kadın milletvekili oranı yüzde 19,8 seviyesine, yani yaklaşık yüzde 20’ye ulaşmış durumda” dedi.
MÜSİAD Antalya Şubesi ev sahipliğinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Akdeniz’de İlham Veren Kadınlar” programında konuşan Göktaş, kadınların ekonomik ve sosyal hayattaki rolünün stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı. Göktaş, “Kadınların güçlendiği yerde yalnızca ekonomik büyüme olmuyor; aile güçlenir, hane refahı artar, yerel kalkınma hız kazanır ve toplumsal dayanışma güçlenir.” açıklamalarında bulundu.
Kadınların stratejik önemi
“Hayallerini gerçeğe dönüştüren her kadın, değişimin ve ilerlemenin öncüsü haline gelir” diyen Bakan Göktaş, kadınların, aileden iş dünyasına kadar geniş bir etki alanına sahip olduklarını sözlerine ekledi. Bakan Göktaş, kadınların iş dünyasındaki katılımının kalkınma yolculuğuna yeni fikirler kazandırdığını ifade etti.
Türkiye’nin kalkınma hedeflerinde kadınlar
Bakan Göktaş, kadınların potansiyelini ortaya çıkaracak politikaların kararlılıkla hayata geçirildiğini belirtti. “Kadınların güçlenmesini yalnızca bir sosyal politika olarak değil, Türkiye’nin kalkınma hedeflerinin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz” dedi. Ayrıca, “Kadınların her alanda daha güçlü olduğu bir Türkiye idealini yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
İlk adımlar ve teşvikler
MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir, nüfus politikalarına destek amacıyla çeşitli teşvikler sunduklarını belirtti. Özdemir, “1163 şirketimizde çalışanlara evliliklerinde 3 maaş destek, çocuk sahibi olmalarında ise 2 maaş prim uygulaması başlattık” dedi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, kadınların iş hayatındaki önemine dikkat çekti ve “Kadınlarımız iş dünyasına oldukça değerli katkılarda bulunuyor; yalnızca kariyer değil, çocuk yetiştirme sorumluluklarını da başarıyla yerine getiriyorlar” ifadelerini kullandı.
Programa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir’in yanı sıra çok sayıda iş insanı ve davetli katıldı.

Bakan Göktaş: "Kadın milletvekili oranı yüzde 20'ye yaklaştı"