Yargıdan kaçanlara kötü haber! Türkiye’nin güvenlik politikaları kapsamında yürütülen etkili operasyonlara bir yenisi daha eklendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kamuoyuyla paylaştığı son açıklamasında, kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranan iki suçlunun daha yakalanarak Türkiye’ye iade edildiğini duyurdu.
Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Kırmızı bültenle aradığımız 2 suçluyu daha ülkemize getirdik. Bizden kaçamayacaklar! Bu kabine dönemimizde 333 suçlunun ülkemize iadesini sağladık.”
Yakalanan şahıslardan M.S., 'silahla birden fazla kişiyle birlikte yağma', H.A. ise 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçlarından aranıyordu. Gürcistan'da gerçekleştirilen başarılı operasyonla yakalanan zanlılar, Interpol-Europol Daire Başkanlığı’nın koordinesinde yürütülen çalışmalarla Türkiye'ye getirildi.
333 Suçlu Adaletle Buluştu!
İçişleri Bakanlığı’nın üstün koordinasyon gücüyle gerçekleştirilen bu tür uluslararası operasyonlarla birlikte, yalnızca bu kabine döneminde 333 kırmızı bültenle aranan suçlu ülkemize getirildi. Bunlardan;
16’sı terör suçlarından,
80’i organize suç örgütü üyeliğinden,
68’i uyuşturucu ticaretinden
169’u ise çeşitli suçlardan aranmaktaydı.
Adalet Bakanlığı ve operasyonu gerçekleştiren tüm kurumlara teşekkür eden Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:
“Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun; organize suç örgütü üyelerini, zehir tacirlerini tek tek yakalayıp ülkemize geri getireceğiz. Türk polisinden kaçamayacaklar!”