Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Balık tutarken doğayı korudular: Zemzemiye göletinde çöp temizliği

Balık tutarken doğayı korudular: Zemzemiye göletinde çöp temizliği

Eskişehir'den balık tutmaya gelen grup, Zemzemiye göletindeki çöp kirliliğine karşı harekete geçti, temizleme çalışmalarına imza attı.

Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı Zemzemiye köyünde bulunan Zemzemiye Göleti, yaz aylarında doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Ancak bu güzel doğal alan, çevresine bilinçsizce bırakılan çöpler nedeniyle kötü bir duruma düşmüş durumda. Özellikle hafta sonları ve tatil günlerinde bölgeye gelen vatandaşların bıraktığı atıklar, göletin kıyısını ve çevresini adeta çöp yığınına dönüştürdü.

Bu olumsuz manzarayı görmek üzere Eskişehir'den balık tutmaya gelen Ali Orhan ve arkadaşları, göletin çevresindeki kirlilikten duydukları üzüntüyü gizleyemediler. Gördükleri atıklar karşısında kayıtsız kalmayan grup, hemen temizleme çalışmalarına girişerek çevreye saçılan çöpleri toplama kararı aldı.

Çevre temizliği için birlik oldular:

Ali Orhan ve arkadaşları, yanlarında getirdikleri çöp poşetlerini kullanarak, gölet kıyısındaki plastik şişeler, ambalaj atıkları ve diğer çöpleri topladılar. Yaptıkları bu çalışma ile göletin temizlenmesine katkı sağlarken, doğanın güzelliklerini koruma konusunda da farkındalık yaratmayı amaçladılar.

Denetim ve alt yapı önerileri:

Daha önce benzer manzaralarla karşılaşan amatör balıkçılar, bu tür çevre kirliliklerinin yaşanmaması adına yerel yönetimlerin de üzerine düşmesi gerektiğini vurguladılar. Özellikle gölet çevresine daha fazla çöp konteyneri konulması ve denetimlerin arttırılması gerektiği konusunda çağrıda bulundular. Doğa dostu tutumlarıyla dikkat çeken balıkçılar, bu davranışın sadece kendi keyifleri için değil, tüm çevre ve toplum için önemli olduğunu belirtiyorlar.

Zemzemiye Göleti’ndeki bu gönüllü çöp temizleme çalışması, ulaşılabilir bir çevre bilincinin örneği olarak kabul ediliyor. Doğanın korunması konusunda atılacak adımların ne denli önemli olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

BİLECİK'İN SÖĞÜT İLÇESİNE BAĞLI ZEMZEMİYE KÖYÜ SINIRLARINDA YER ALAN ZEMZEMİYE GÖLET'İ KIYISINDA...

BİLECİK'İN SÖĞÜT İLÇESİNE BAĞLI ZEMZEMİYE KÖYÜ SINIRLARINDA YER ALAN ZEMZEMİYE GÖLET'İ KIYISINDA BİLİNÇSİZCE BIRAKILAN ATIKLAR NEDENİYLE ÇÖP YIĞININA DÖNDÜ. HAFTA SONLARI VE TATİL GÜNLERİNDE BÖLGEYE GELEREK VAKİT GEÇİREN VATANDAŞLARIN BIRAKTIĞI EVSEL ATIKLAR ÇEVRE KİRLİLİĞİNE YOL AÇARKEN, BÖLGEYE BALIK TUTMAYA GELEN ALİ ORHAN VE ARKADAŞLARI, GÖRDÜKLERİ MANZARA KARŞISINDA ÜZÜLDÜKLERİNİ İFADE EDEREK DURUMA SESSİZ KALMAYARAK ÇEVREYİ TEMİZLEMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİLER.