Bartın’ın Amasra ilçesinde teknesiyle açıldığı denizde kaybolan madenciyi arama çalışmalarına Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencileri de destek verdi.
Amasra ilçesinde tekneyle denize açıldıktan sonra kaybolan madenci İlker Mızrap için yürütülen arama çalışmalarına Bartın Üniversitesi (BARÜ) Bartın Meslek Yüksekokulu Gemi İnşaatı Programı öğrencileri de katıldı. Bartın Meslek Yüksekokulu Marina ve Yat İşletmeciliği Programı Öğr. Gör. Çağlar Çakır kaptanlığında idari personel ve öğrencilerden oluşturulan ekip, BARÜ Kurucaşile Yerleşkesi’nde bulunan Gemi İnşaatı Programı öğrencileri ve akademisyenlerinin uygulamalı eğitim kapsamında hazırladığı gemiyle denize açılarak arama faaliyetlerine destek oldu.
Arama Çalışmaları ve Eğitimin Önemi
Deniz üstünde ve deniz kenarında seyreden gemideki öğrenciler ve görevliler, ellerinde dürbünle etrafa bakarak kayıp madenci İlker Mızrap ve teknesine ait iz aradı. Öğrenciler saatler süren aramalarda herhangi bir ize rastlamazken, BARÜ’nün uygulamalı eğitim anlayışıyla ürettiği geminin arama kurtarma çalışmalarında kullanılması, bilgi ve teknolojinin toplumsal faydaya dönüşmesinin bir örneği oldu.
BARÜ Rekreasyonu ve Destek Mesajı
İhtiyaç duyulan anlarda toplumun her daim yanında olacaklarını belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, arama çalışmalarına destek vermeyi sürdüreceklerini kaydederek, Mızrap’ın sağ salim bulunmasını temenni ettiklerini söyledi.

BARTIN ÜNİVERSİTESİ (BARÜ) AMASRA'DA KAYBOLAN MADEN İŞÇİSİNİN BULUNMASI İÇİN YÜRÜTÜLEN ARAMA ÇALIŞMALARINA KENDİ ÜRETTİĞİ GEMİYLE DESTEK VERİYOR.