Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Bartın'da çıkan yangın büyükbaş hayvanları harabe etti

Bartın'da çıkan yangın büyükbaş hayvanları harabe etti

Bartın'ın Ulus ilçesinde metruk bir binada çıkan yangında 9 büyükbaş hayvan telef oldu. Yangının nedeni araştırılıyor.

Bartın’ın Ulus ilçesinde meydana gelen yangın, ahır olarak kullanılan bir binayı kül etti ve 9 büyükbaş hayvanın telef olmasına neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, Ulus’a bağlı Hocaköy Demirciler Mahallesi’nde yer alan ve Enes Demir’e ait olan iki katlı bina, gece yarısı saat 01.30'da alevlere teslim oldu. Yangın sonucunda hayvanlar yanarak yaşamlarını yitirdi. Yangın, çıkan duman ve alevlerin çevredeki binalara ve sera alanlarına sıçramadan kontrol altına alınması için olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yangının nedenine dair çalışmalar sürüyor

Bina içerisinde büyük bir maddi hasar meydana gelirken, yangının elektrik tesisatından kaynaklandığı tahmin ediliyor. Olayla ilgili jandarma ekipleri, güvenlik tedbirlerini artırarak bölgede incelemelerde bulundu.

Yetkililerden açıklama

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, yangının ardından AFAD il müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlar tarafından yoğun bir çalışma başlatıldığını belirtti. Yangının sebebi ve hasar tespiti üzerinde detaylı araştırmalar yürütülmektedir.

BARTIN'IN ULUS İLÇESİNDE AHIR OLARAK KULLANILAN METRUK BİR BİNADA ELEKTRİK TESİSATINDAN ÇIKTIĞI...

BARTIN'IN ULUS İLÇESİNDE AHIR OLARAK KULLANILAN METRUK BİR BİNADA ELEKTRİK TESİSATINDAN ÇIKTIĞI TAHMİN EDİLEN YANGINDA 9 BÜYÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU.