İstanbul
Az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Başkanlık el değiştirdi

Başkanlık el değiştirdi

Sivas'ın İmranlı ilçesinde, Murat Açıl'ın trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından boşalan Belediye Başkanlığına, AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi Özkan Demir seçildi.

İmranlı Belediye Meclisi, aralık ayı toplantısı belediye binasındaki meclis salonunda yapıldı. Toplantıda, belediye başkanı seçimi yapıldı. Seçimlerde AK Parti Belediye Meclis Üyesi Özkan Demir 6, CHP Belediye Meclis Üyesi Doğan Alışkan ise 3 oy aldı. Belediye başkanı seçilen Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Başkanımıza Allah'tan rahmet, sevgili ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Böyle bir şeyin olmasını kimse istemezdi. İmranlı, başkanımızla bir ivme yakalamıştı ama takdiri ilahi bu kadarmış. Üzgünüz, söylenecek bir şey yok. Değerli meclis üyesi arkadaşlarımızla sağduyulu bir seçim yaptık. 6'ya 3 salt çoğunlukla biz kazandık. Allah izin verirse birlikte bu işi yürüteceğiz" dedi.

Kazada hayatını kaybetti

Sivas'ta 29 Kasım'da İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl'ın kullandığı 34 BIR 240 plakalı otomobil, Sivas-İmranlı kara yolunun 94. kilometresinde, Bekir Demir (54) yönetimindeki 59 ZP 423 plakalı hafif ticari araçla çarpışmış, Açıl ve diğer araçta bulunan Tuğba Demir (24), kaldırıldıkları hastanelerde kurtarılamamıştı. Kazada yaralanan hafif ticari araç sürücüsü ile aynı aileden Mehmet (32), Eyüp (26), İsmail (21), Yaren Su (5) ve Eslem (1) Demir tedavi altına alınmıştı. Açıl, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'den belediye başkanı seçilmişti.