Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Beykoz’da 90’lı yıllara dönüş: Musluklar akmadı, vatandaş bidonlarla sokaklara döküldü

Beykoz’da 90’lı yıllara dönüş: Musluklar akmadı, vatandaş bidonlarla sokaklara döküldü

İSKİ’nin arıza onarımındaki yavaşlığı ve iletişim eksikliği, bölge halkını isyan noktasına getirdi. Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi, İSKİ’ye bağlı şebeke hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle yaklaşık dört gündür ciddi bir su kriziyle karşı karşıya.

İstanbul’un Beykoz ilçesinde günlerdir devam eden su kesintisi, mahalle sakinlerine geçmişin zorlu günlerini hatırlatan manzaralara sahne oluyor. İSKİ’nin arıza onarımındaki yavaşlığı ve iletişim eksikliği, bölge halkını isyan noktasına getirdi.

Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi, İSKİ’ye bağlı şebeke hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle yaklaşık dört gündür ciddi bir su kriziyle karşı karşıya. Modern çağın imkanlarına rağmen temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan mahalleli, çareyi ellerinde bidon ve kovalarla sokaklarda su tankeri beklemekte buldu. Oluşan uzun kuyruklar, İstanbul’un unutulmaya yüz tutmuş su sıkıntısı dönemlerini akıllara getirdi.

İletişim kopukluğu tepki çekiyor

Mahalle sakinleri, İSKİ çağrı merkezini defalarca aramalarına rağmen sağlıklı bir bilgi alamadıklarını ve sürekli geçiştirildiklerini ifade ediyor. Sorunun çözümü noktasında muhatap bulamamaktan yakınan vatandaşlar, yetkililerin gerçekçi bir takvim sunmamasından şikayetçi. Krizin derinleşmesi üzerine Beykoz Belediyesi devreye girerek bölgeye su tankerleri sevk etti ve halkın acil ihtiyacını bir nebze olsun hafifletmeye çalıştı.

Yağmur suyuyla çözüm arayışı

Yaşanan mağduriyeti "2026 yılında doksanlı yılları yaşıyoruz" sözleriyle özetleyen mahalle sakinleri, hijyen koşullarının ortadan kalktığını belirtiyor. İbrahim Özdemir, lavabo ihtiyaçlarını karşılamak için yağmur suyu biriktirmek zorunda kaldığını anlatırken, Eray Külyat ise kombilerin çalışmadığını ve evlerdeki yaşam kalitesinin sıfıra indiğini vurguladı.

Dijital çağda ilkel yöntemler

Mağduriyetini dile getiren bir diğer mahalle sakini Kadir Özkaya ise, dijitalleşme ve yapay zeka vurgusu yapılan bir dönemde su kesintisiyle boğuşmanın kabul edilemez olduğunu söyledi. Özkaya, "Namaz kılmak için içme suyunu kullanmak zorunda kalıyorum, abdestim bozulmasın diye uyumadığım geceler oluyor" diyerek durumun vahametini gözler önüne serdi. Vatandaşlar, İSKİ’nin bir an önce somut adımlar atarak bu mağduriyete son vermesini bekliyor.