Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin köklü markalarından Beysu’yu, günümüzün en ileri teknolojileriyle donatılmış dev bir üretim üssüne dönüştürerek yeniden hizmete sundu. Güncel değeri 1 milyar 130 milyon lirayı aşan bu stratejik yatırım, sadece ticari bir hamle değil, aynı zamanda Konya’nın su kaynaklarını geleceğe taşıma vizyonunun da en somut göstergesi oldu.
Beyşehir Doğanbey Mahallesi’nde gerçekleştirilen ve yoğun katılımla gerçekleşen açılışta konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tesisin önemini "Beysu adeta küllerinden yeniden doğdu," sözleriyle özetledi. Toplam 18 bin metrekare kapalı alana sahip olan bu yeni tesis, şişeleme kapasitesinin çeşitliliğiyle öne çıkıyor; artık sadece standart plastik şişeler değil, piyasadaki tüm ürün türlerine uygun ambalajlama yapılabiliyor.
Sertifikalarla Tescillenen Türkiye’nin En Hijyenik Tesisi
Başkan Altay, Beysu’nun Türkiye’deki su sektöründe bir ilke imza attığını belirterek, tesisin aynı anda BRC, FSSC 22000 ve HELAL olmak üzere üç önemli sertifikaya birden sahip ilk su fabrikalarından biri olduğunu vurguladı. El değmeden, en üst düzey sağlık ve hijyen standartlarında üretim yapılan tesis, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’ın ifadesiyle "dünya ölçeğinin çok üstünde" bir hijyen kalitesine sahip.
Çevreci ve Enerji Bağımsızlığı Vurgusu
Modern tesis, çevreci yaklaşımıyla da dikkat çekiyor. Çatısına entegre edilen 2.7 megavatlık Güneş Enerjisi Santrali (GES) panelleri sayesinde, enerji ihtiyacının büyük bir bölümünü kendi temiz kaynaklarından karşılıyor. Bu hamle, Beysu’nun sadece üretimde değil, enerji yönetiminde de sürdürülebilirlik ilkesini benimsediğini gösteriyor.

Konya Modeli Belediyeciliğin Stratejik Vizyonu
Tesisin açılışı, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ve Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’ın da katıldığı önemli bir buluşmaya sahne oldu. Başkan Altay, "Konya Modeli Belediyeciliğin" sadece bir slogan olmadığını, birlikte çalışma kültürü ve geçmiş birikimin üstüne koyarak ilerleme anlayışının bir sonucu olduğunu dile getirdi. Vekil Özer ise, potansiyel ve kaynakların değerlendirilmesinin önemine değinerek, "Bugün Beysu gibi bir markamızın olması, kaynakların doğru yönetimi sayesindedir," dedi ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Su Yönetimi ve Kentsel Yenilemede Yeni Ufuklar
Açılışta, suyun stratejik önemine vurgu yapan Başkan Altay, KOSKİ’nin Konya’nın geniş coğrafyasında kesintisiz içme suyu temini için "kahramanca mücadele ettiğini" ifade etti ve iklim değişikliği etkilerine karşı tasarrufun hayati önem taşıdığını kaydetti.
Altay, Beyşehir’deki diğer önemli projelere de değindi. Beyşehir Gölü’nü insan kaynaklı kirlilikten koruma amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile master plan çerçevesinde atık su arıtma tesislerinin inşa edildiğini, bu çalışmaların 2028’de meyvesini vereceğini açıkladı.
Öte yandan, Beyşehir İçerişehir Kentsel Yenileme Projesi'nde de sona yaklaşıldığını belirterek, "Beyşehir, İçerişehir’de ahşapla taşın buluştuğu Türkiye’nin en güzel kentsel dönüşüm alanlarından biri olacak," sözleriyle projeyi savundu ve hak sahiplerini anlaşmaya davet etti.
Başkan Altay, konuşmasının sonunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı sosyal konut projesi kapsamında Beyşehir’e ek 450 konut daha yapılacağı müjdesini vererek, yatırım ve projelerin ilçenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sunacağını belirtti. Günlük 35 ila 60 tır arasında ürün sevkiyatı yapabilen ve saatte 128 bin 760 litre dolum kapasitesine sahip yeni Beysu tesislerinin açılışı, dualar eşliğinde gerçekleştirildi.