Muğla’nın Bodrum ilçesinde, yabancı telefon hattı üzerinden bir kişiyi tehdit ettikleri iddia edilen altı şüpheliden üçü tutuklandı. Olay, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü bir operasyon sonucu ortaya çıkarıldı.
Tehdit olayı sonrasında başlatılan inceleme, Bodrum’da bir müştekinin yabancı bir telefon hattından arandığı yönünde yapılan şikayetle başladı. Ekipler, olayla ilgili yapmış oldukları araştırmalar neticesinde tehdit eylemini gerçekleştiren S.E. ile birlikte azmettirici oldukları belirlenen S.E., A.E., A.S. ve M.A.'yı gözaltına aldı.
Şüphelilerin tutuklanma süreci:
Emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Burada sorgulanan şüphelilerden A.S., M.A. ve azmettiren S.E., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olayın faili olduğu belirlenen S.E. ile A.E. ve eyleme iştirak eden S.İ. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Güvenlik güçlerinden önemli bir operasyon:
Bodrum'daki tehdit olayı, yeni nesil suç örgütlerine yönelik yapılan mücadele kapsamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Emniyet güçleri, bu tür suçlarla mücadelenin süreceğini bildirirken, vatandaşların güvenliğini sağlamak adına çalışmalara hız kesmeden devam edileceği vurgulandı.

MUĞLA’NIN BODRUM İLÇESİNDE BİR KİŞİYİ YABANCI TELEFON HATTI ÜZERİNDEN TEHDİT ETTİKLERİ ÖNE SÜRÜLEN 6 ŞÜPHELİDEN 3'Ü TUTUKLANDI.