Bolu'da, D-750 kara yolunun Gerede ilçesi Aktaş mevkiinde seyir halindeki bir şeker yüklü tırın dorsesinde yaşanan yangın, yol kenarındaki ormanlık alana sıçradı. Olay, Ankara yönüne giden tırın dorsesinde bilinmeyen bir nedenle çıkan alevlerin hızla büyümesiyle başladı.
İtfaiye ekipleri zamanında müdahale etti
Yangının büyümesi üzerine, bölgedeki itfaiye ve jandarma ekipleri hızlı bir şekilde olay yerine sevk edildi. Ekipler, hem tırın dorsesindeki hem de ormanlık alandaki alevlere müdahale ederek, yangının büyümesini önlemeyi başardı. Yangında, tırın dorsesi kullanılamaz hale gelirken, ormanlık alanda önemli bir zarar oluşmadı.
Olayla ilgili inceleme sürüyor
Bölgeyi etkisi altına alan yangın olayının ardından, güvenlik güçleri tarafından yangının çıkış nedeni ile ilgili kapsamlı bir inceleme başlatıldı. İtfaiye ekipleri, yangının ardından ormanlık alanda soğutma çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyor.

BOLU’DA SEYİR HALİNDEKİ ŞEKER YÜKLÜ TIRIN DORSESİ YANDI