Bursa'nın İnegöl ilçesinde, drift yaparken amatör bir kamera tarafından kaydedilen sürücü, Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.
Drift görüntüleri sosyal medyada yayıldı
Olay, Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerinde gerçekleşti. 20 yaşındaki B.İ., seyir halindeki otomobilini kaydırarak drift yaptı. Bu tehlikeli hareket, çevredeki bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedildi ve görüntüler sosyal medyada yayıldı. Görüntülerin ardından İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği, sürücüyü tespit etmek için harekete geçti.
Ceza ve ehliyet iptali süreci
Trafik ekipleri, drift yapan sürücünün kimliğini belirledikten sonra, B.İ. yakalandı. Bu ihlal nedeniyle B.İ.'ye toplamda 140 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, aday sürücü olduğu için B.İ.'nin sürücü belgesi daimi olarak iptal edildi. Sürücü hakkında ayrıca adli işlem başlatıldığı da bildirildi.
Bu olay, trafik güvenliği açısından son derece tehlikeli olarak değerlendiriliyor ve sürücülerin daha dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

BURSA’NIN İNEGÖL İLÇESİNDE AHMET TÜRKEL ÇEVRE YOLU ÜZERİNDE DRİFT YAPAN 20 YAŞINDAKİ SÜRÜCÜ, AMATÖR KAMERAYA YAKALANDI. GÖRÜNTÜLERİN ARDINDAN HAREKETE GEÇEN TRAFİK EKİPLERİ SÜRÜCÜYÜ TESPİT EDEREK YAKALADI. SÜRÜCÜYE 140 BİN TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANIRKEN, ADAY SÜRÜCÜ OLMASI NEDENİYLE EHLİYETİ DAİMİ OLARAK İPTAL EDİLDİ.