İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Bursa’da “Gazze Sokağı” kuruldu: Sınıflar yerle bir, oyuncaklar kan içinde

Bursa’da “Gazze Sokağı” kuruldu: Sınıflar yerle bir, oyuncaklar kan içinde

Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla Bursa’da çarpıcı bir farkındalık alanı oluşturuldu.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırılara karşı duyarlılığı artırmak ve Filistin halkıyla dayanışmayı pekiştirmek amacıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda “Gazze Sokağı” projesini hayata geçirdi.

Savaşın Yıkıcı Gerçekliği Sokağa Taşındı

Projede, savaşın Gazze’deki günlük yaşam üzerindeki yıkıcı etkilerini yansıtan temsili alanlar yer alıyor. Ziyaretçiler, enkaz haline getirilmiş sınıf, ev, hastane ve yemek dağıtım noktalarının canlandırıldığı alanlarda dolaşarak, savaşın siviller üzerindeki etkisini yakından görebiliyor. Özellikle çocuklara ait kanlı kıyafetlerin ve yıkılmış oyuncakların sergilendiği bölümler, duygusal anlara sahne oluyor.

Sessiz Mesajlar, Yüksek Etki

Farkındalık alanında yer alan afişlerde “Tıbbi malzeme tükendi”, “Gazze'de anestezi yok”, “Gazze'de oyuncaklar kan içinde” ve “Gazze'de çocuklar sınıfta değil, enkazda” gibi ifadelerle Gazze’deki insani krizin boyutlarına vurgu yapılıyor. Bu mesajlar, ziyaretçilere savaşın rakamlardan ibaret olmadığını, gerçek hayatlara dokunduğunu güçlü biçimde hissettiriyor.

“Kardeşlik Bilinci Diri Tutulmalı”

Etkinlik kapsamında konuşan İHH temsilcileri, “Gazze sadece bir coğrafya değil, insanlık onurunun sınandığı bir vicdan meselesidir. Bu alan, sessiz çığlıkları görünür kılmak, unutturmamak ve kardeşlik duygusunu diri tutmak için kuruldu” ifadelerini kullandı.

“Gazze Sokağı” projesi, yalnızca bir farkındalık çalışması olmanın ötesinde, savaşın çocuklar, aileler ve toplumlar üzerindeki telafisi olmayan yıkımını toplumun tüm kesimlerine anlatmayı hedefliyor.

Katılım Yoğun, İlgi Büyük

Proje, ilk günden itibaren yoğun ilgi gördü. Her yaştan ziyaretçi, savaşın dramatik yüzünü gözlemleyerek, Filistin halkının yaşadığı acıya ortak oldu. Organizasyonun ilerleyen günlerde başka şehirlerde de uygulanması planlanıyor.