Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler CAKA 2025 Yaz Müzik Okulu, ÇOMÜ’de Final Konseriyle Sona Erdi

CAKA 2025 Yaz Müzik Okulu, ÇOMÜ’de Final Konseriyle Sona Erdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen CAKA Yaz Müzik Okulu, 77 öğrenci ve 17 eğitmenin katılımıyla tamamlandı. Program, İÇDAŞ Kongre Merkezi’ndeki final konseriyle sona erdi.

77 Genç Müzisyen Bir Hafta Boyunca Eğitim Aldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) ev sahipliği yaptığı CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) 2025 Yaz Müzik Okulu, 26 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında Nedime Hanım Konağı ve Dardanos Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 77 öğrenci, 17 eğitmen ve 5 kişilik idari ekip katıldı.

Bireysel Gelişimi Önceleyen Eğitim Modeli

Genç yetenekler, bireysel ilerlemeyi hedefleyen “Kişisel Müzik Atölyesi Modeli” çerçevesinde yoğunlaştırılmış müzik eğitimi aldı. Atölye boyunca öğrenciler, hem teknik becerilerini geliştirdi hem de sahne deneyimi kazandı.

Final Konserine Yoğun İlgi

Program, 2 Ağustos’ta ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir final konseriyle taçlandı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, önemli isimler de katıldı.

Protokol Üyeleri ve Sanatseverler Salondaydı

Konseri izleyenler arasında Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Mülkiye Başmüfettişi Oktay Çağatay, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Aydın ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Türkmen gibi isimler yer aldı.