Olay, 7 Ağustos 2025 tarihinde Kastamonu Cumhuriyet Caddesi üzerinde gerçekleşti. Rutin denetimlerini sürdüren Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı motosikletli trafik timleri, plakasının okunmasını engelleyecek şekilde çamurla kapatılmış bir motosikleti fark etti. Durumdan şüphelenen ekipler, kısa bir takibin ardından aracı durdurarak sürücü Oktay M. ve yanındaki Canan K.’yi kontrol altına aldı.
ARAMADAN ZEHİR VE SERVET ÇIKTI
Polis ekiplerinin motosiklet ve şahıslar üzerinde gerçekleştirdiği detaylı aramada, suç unsurları bir bir ortaya çıkarıldı. Yapılan incelemelerde; 11 paket halinde toplam 11,04 gram metamfetamin, uyuşturucu kullanımına yarayan 2 adet cam düzenek ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 24 bin 215 TL nakit para ele geçirildi. Gözaltına alınan ve Narkotik Şube’ye teslim edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
"MAĞDURUM" SAVUNMASI CEZADAN KURTARMADI
Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında sanıklar hakim karşısına çıktı. Savunma yapan Oktay M., uyuşturucu ticareti yapmadığını öne sürerek, "Uyuşturucu kullanıcısıyım, bu durumun mağduruyum. Tedavi olmak ve yeni bir düzen kurmak istiyorum," ifadelerini kullandı. Diğer sanık Canan K. ise suçlamaları reddederek, "Zararım sadece kendime ve aileme oldu, uyuşturucu satmadım," dedi.
ADALET SON SÖZÜ SÖYLEDİ: 30 YIL HAPİS
Sanık savunmalarını ve avukatların beyanlarını dinleyen mahkeme heyeti, deliller ışığında "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçunun sabit olduğuna hükmetti. Mahkeme, her iki sanığa da ayrı ayrı 15 yıl hapis ve 150 bin TL adli para cezası verilmesine karar verdi. Karar sonrası sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.