Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler ÇANAKKALE BİGA PLANLI ELEKTRİK KESİNTİSİ 10 MART 2026! Hangi mahalleler etkilenecek?

ÇANAKKALE BİGA PLANLI ELEKTRİK KESİNTİSİ 10 MART 2026! Hangi mahalleler etkilenecek?

Çanakkale Biga’da 10 Mart Salı günü planlı elektrik kesintisi uygulanacak. Abone bağlama çalışmaları nedeniyle Şirintepe, Sakarya Mahallesi ve bazı köylerde elektrik kesintisi yaşanacak. İşte Biga elektrik kesintisi saatleri ve etkilenecek mahalleler.

Çanakkale’nin Biga ilçesinde 10 Mart Salı günü planlı elektrik kesintisi uygulanacak. Yetkililer tarafından yapılan duyuruya göre, abone bağlama çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı bazı mahalle, köy ve sokaklarda belirli saatlerde elektrik verilemeyecek. Gün içerisinde farklı saat aralıklarında yapılacak kesintilerin kısa süreli olması planlanıyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra enerji akışının yeniden sağlanacağı belirtildi.

Planlı çalışmalar nedeniyle özellikle Şirintepe ve Sakarya mahalleleri başta olmak üzere bazı köylerde elektrik kesintisi yaşanacak. Yetkililer, vatandaşların kesinti saatlerine dikkat ederek gerekli önlemleri almaları gerektiğini ifade etti.

Çanakkale Biga’da 10 Mart Salı Planlı Elektrik Kesintisi Neden Yapılacak?

Biga’da uygulanacak planlı elektrik kesintisinin nedeni abone bağlama çalışmaları olarak açıklandı. Elektrik dağıtım ekipleri, yeni abonelik bağlantıları ve altyapı düzenlemeleri için farklı noktalarda teknik çalışma gerçekleştirecek.

Bu çalışmalar sırasında güvenlik nedeniyle belirli bölgelerde elektrik akışı geçici olarak durdurulacak. Yetkililer, planlı kesintilerin altyapının güçlendirilmesi ve enerji dağıtımının daha sağlıklı hale getirilmesi amacıyla yapıldığını belirtiyor.

Enerji dağıtım ekipleri, çalışmaların planlanan saat dilimleri içinde tamamlanmasını hedefliyor. Çalışmaların erken tamamlanması durumunda bazı bölgelerde elektriklerin planlanandan daha erken verilmesi de mümkün olabilecek.

Biga Elektrik Kesintisi Saatleri: 10 Mart Salı Hangi Saatlerde Elektrik Olmayacak?

Çanakkale’nin Biga ilçesinde uygulanacak elektrik kesintileri gün içerisinde farklı saat aralıklarında gerçekleşecek. Her bölge için kesinti süresi yaklaşık bir saat olarak planlandı.

Planlanan elektrik kesintisi saatleri şu şekilde duyuruldu:

02:00 – 03:00 saatleri arasında

Çelikgürü Köyü

03:30 – 04:30 saatleri arasında

Gürçeşme

09:00 – 10:00 saatleri arasında

Biga Şirintepe Mahallesi

Emirgan

Koru

Güzide 916. Sokak

Nehir

Mevsim

10:30 – 11:30 saatleri arasında

Şirintepe Mahallesi

Esentepe

Şelale

718.Sokak

Avni Anıl

717. Sokak

720. Sokak

716. Sokak

719. Sokak

13:00 – 14:00 saatleri arasında

Biga Sakarya Mahallesi

Dericiler 302. Sokak

14:30 – 15:30 saatleri arasında

Yeniceköy

Rahmet

Destan

Ezgi

Döner

Adnan Menderes Sokak

Şehit Nurettin Yel Sokak

Biga Şirintepe ve Sakarya Mahallesi Elektrik Kesintisinden Etkilenecek Sokaklar

Planlı elektrik kesintisinden özellikle Biga’nın yoğun yerleşim bölgelerinden olan Şirintepe Mahallesi etkilenecek. Sabah saatlerinde başlayacak kesintilerde mahallede birçok sokakta kısa süreli enerji kesintisi yaşanacak.

Şirintepe Mahallesi’nde Emirgan, Koru, Nehir ve Mevsim sokakları ile birlikte Güzide 916. Sokak kesintiden etkilenecek noktalar arasında yer alıyor. Aynı mahallede ilerleyen saatlerde Esentepe, Şelale ve 718. Sokak çevresinde de elektrik kesintisi uygulanacak.

Sakarya Mahallesi’nde ise Dericiler 302. Sokak’ta planlı çalışma yapılacağı için belirlenen saat aralığında enerji kesintisi yaşanacak.

Yeniceköy ve Çelikgürü Köyü Elektrik Kesintisi Programı

Biga’ya bağlı bazı köylerde de planlı elektrik kesintileri yapılacak. Gece saatlerinde başlayacak kesintiler kapsamında Çelikgürü Köyü’nde yaklaşık bir saatlik enerji kesintisi uygulanacak.

Yeniceköy’de ise öğleden sonra yapılacak çalışmalar nedeniyle Rahmet, Destan, Ezgi, Döner, Adnan Menderes ve Şehit Nurettin Yel sokaklarında elektrik kesintisi yaşanacak.

Elektrik dağıtım ekipleri, bu bölgelerde yapılacak teknik çalışmaların ardından enerji akışının yeniden sağlanacağını açıkladı.

Elektrik Kesintisi Sırasında Vatandaşlara Yapılan Uyarı

Yetkililer, planlı elektrik kesintisi süresince vatandaşların bazı önlemler almasının faydalı olacağını belirtti. Özellikle elektrikli cihazların korunması için kesinti öncesinde gerekli tedbirlerin alınması öneriliyor.

Elektrik kesintisi sırasında hassas elektronik cihazların prizden çıkarılması, olası voltaj dalgalanmalarına karşı koruma sağlayabiliyor. Ayrıca kesinti saatleri önceden planlandığı için vatandaşların günlük planlarını buna göre düzenlemeleri tavsiye ediliyor.

Çalışmalar tamamlandığında Biga genelinde elektrik hizmetinin yeniden normal şekilde sağlanacağı bildirildi.