Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Çanakkale-İzmir Yolunda Dehşet Anları! Minibüs Su Menfezine Savruldu

Çanakkale-İzmir Yolunda Dehşet Anları! Minibüs Su Menfezine Savruldu

Çanakkale-İzmir karayolunda sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında bir yolcu minibüsü ile otomobil çarpıştı. Kazada, aralarında öğrencilerin de bulunduğu toplam 8 kişi yaralandı. Kontrolden çıkan minibüsün yol kenarındaki su menfezine devrildiği olay sonrası bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Kaza, saat 08.15 sıralarında Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde gerçekleşti. Ayvacık’tan Çanakkale yönüne seyir halinde olan Birol G. yönetimindeki 17 AJB plakalı yolcu minibüsü, Güzelyalı köyünden Çanakkale istikametine dönmekte olan Belma G. idaresindeki 17 AP plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle minibüs sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarında bulunan su menfezine devrildi.

Yaralılar Hastanelere Sevk Edildi

Kaza sonrası olay yerine çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine çok sayıda ambulans, polis, jandarma ve itfaiye ekibi yönlendirildi. Minibüste bulunan ve aralarında öğrencilerin de yer aldığı toplam 8 kişi kazada yaralandı. Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Ardından yaralılar Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi’ne sevk edildi.

Bölgede Güvenlik Önlemleri Alındı

Kaza nedeniyle karayolu üzerinde güvenlik önlemleri alındı. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinde trafik akışını kontrollü şekilde sağladı. İtfaiye ekipleri ise devrilen minibüs çevresinde gerekli güvenlik çalışmalarını gerçekleştirdi. Kaza yapan araçların bulunduğu alanda inceleme yapılırken, ekipler olası risklere karşı önlem aldı.

Kazayla İlgili İnceleme Başlatıldı

Yetkililer tarafından kazanın nedenine ilişkin inceleme başlatıldı. Olay yerinde yapılan ilk tespitlerin ardından ilgili birimler tarafından detaylı araştırmanın sürdüğü bildirildi. Kazaya karışan araçlar ve sürücülerle ilgili süreç resmi inceleme kapsamında değerlendiriliyor.