Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Çankaya belediye başkanı hüseyin can güner tutuklandı

Çankaya belediye başkanı hüseyin can güner tutuklandı

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. 31 şüpheliden 25’i tutuklandı.

Çankaya Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ve diğer 30 şüpheli hakkında önemli gelişmeler yaşandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon neticesinde, "suç örgütü kurma", "suç örgütüne üye olma", "rüşvet alma", "rüşvet verme" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin adreslerinde arama yapılmış ve el koyma işlemleri gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda toplamda 31 şüpheli gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan Hüseyin Can Güner’in de aralarında bulunduğu 31 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edilmiştir. Cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler, tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne yönlendirilmiştir. Hakim, Güner ve diğer 25 şüphelinin tutuklanmasına karar vermiştir. Ayrıca, 6 şüpheli ise yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

Çankaya Belediye Başkanı Güner tutuklandı

Çankaya Belediye Başkanı Güner tutuklandı