Çekmeköy'de, temel kazısı yapılan inşaatın istinat duvarı çöktü. Olay, Çatalçeşme Mahallesi 241. Sokak'ta, dün saat 22.00 sularında meydana geldi. İnşaat alanında gerçekleştirilen çalışmalarda, henüz belirlenemeyen bir nedenle duvarın çökmesi sonucu bir kısmi toprak kayması yaşandı.
Yaşanan bu durum, çevredeki yapıların sakinlerini paniğe sürükledi. Olay yerine hızla ulaşan polis ve zabıta ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Ekipler, yaptıkları risk tespitinin ardından bitişikteki 5 katlı binada yaşayan 32 kişiyi güvenli bir şekilde tahliye etti.
Risk değerlendirme süreci:
Olay sonrası yapılan incelemelerde, bina sakinlerinin güvenliği ön planda tutuldu. Tahliye edilen apartman sakinlerinin, geceyi yakınlarının yanında geçirdiği öğrenildi. Ayrıca, istinad duvarındaki onarım ve güvenlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından evlerine dönecekleri belirtildi.
Olayla ilgili inceleme sürüyor:
Yetkililer, olayla ilgili detaylı bir inceleme başlattı. Riskli durumların yaşanmaması adına gerekli önlemler alınırken, inşaat alanında yürütülen çalışmalara devam ediliyor.

ÇEKMEKÖY’DE İSTİNAT DUVARI YIKILAN İNŞAATIN YANINDAKİ 5 KATLI BİNA BOŞALTILDI