İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Çorlu tren kazasında hayatını kaybedenler anıldı!

Çorlu tren kazasında hayatını kaybedenler anıldı!

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 6 yıl önce meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden 25 kişi için Sarılar Mahallesi'ndeki anıt önünde anma etkinliği düzenlendi.

KAYNAK: DHA

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden 8 Temmuz 2018'de İstanbul Halkalı'ya gitmek üzere 362 yolcu ve 6 personel ile hareket eden tren, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. Kazada 7'si çocuk 25 kişi yaşamını yitirdi, 328 kişi de yaralandı. Kazanın 6'ıncı yılında hayatını kaybedenler için Sarılar Mahallesi'nde yaptırılan anıtın önünde etkinlik düzenlendi. Kazada yakınlarını kaybeden vatandaşlar, ellerinde kazada ölenlerin fotoğraflarını taşıyıp, anıt ve bölgeden geçen rayların üzerine resimlerinin bulunduğu pankartı bıraktı.

Kazada oğlu Arda Sel ile eşi Hakan Sel'i kaybeden Mısra Öz, anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Demiryollarının liyakatsiz yöneticileri ve onların ihmalleri nedeniyle canlarımızı kaybettik. 6 yıl oldu ama biz her sene sizinle burada buluştuğumuzda bugün her gün öldüğümüzü fark ediyoruz. Bugün bir kez daha ölüyoruz. Acı ilk günkü kadar taze, özlem gittikçe artıyor. Duygularımızın zaten tarifi yok, bunu anlatmak çok zor. Ama şunu biliyoruz ki birlikte verdiğimiz omuz omuza bir mücadelemiz vardı. Bu mücadele halen devam ediyor. Suçlu yağmur deyip üstünü örtmeye çalıştıkları bu katliamı ne yazık ki tüm gerçekleri ile birlikte örtemeyeceklerini anladılar ve bunun bir katliam olduğunu ihmal cinayeti olduğunu biz herkese ispatladık" dedi.

Kazada kızı Bihter Bilgin, kardeşleri Emel Duman, Derya Kurtulmuş ve 6 aylık yeğeni Beren Kurtulmuş'u kaybeden Zeliha Bilgin ise acılarının büyük olduğunu, hiç bitmeyeceğini söyledi. Bilgin, "Bu kadar hüzün dolu bir günde acı dolu bir günde bizleri yalnız bırakmadığınız için acımıza hüznümüze ortak olduğunuz için unutmadınız, unutturmadığınız için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu. Daha sonra ölenler için Sarılar Mahallesi Camisi'nde mevlit okutuldu.