Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Çorum Alaca’da ağır vasıta kazası meydana geldi:Tır dorsesi hafif ticari aracı ezdi!

Çorum Alaca’da ağır vasıta kazası meydana geldi:Tır dorsesi hafif ticari aracı ezdi!

Çorum’un Alaca ilçesinde Sungurlu–Alaca kara yolunda meydana gelen kazada, tırın savrulan dorsesi hafif ticari aracın üzerine düştü.

Çorum Alaca’da ağır vasıta kazası meydana geldi:Tır dorsesi hafif ticari aracı ezdi! 1

Sungurlu–Alaca Yolunda Feci Kaza

Çorum’un Alaca ilçesinde tırın dorsesinin üzerine devrildiği hafif ticari araçtaki 2 kişi yaralandı. Kaza, Sungurlu–Alaca kara yolu üzerinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Alaca istikametinde seyir halinde olan Sinan Ç. yönetimindeki 19 ADP 327 plakalı tırın savrulan dorsesi, karşı yönden gelen Şaban G. idaresindeki 06 ERP 327 plakalı hafif ticari aracın üzerine devrildi.

1 / 4
Çorum Alaca’da ağır vasıta kazası meydana geldi:Tır dorsesi hafif ticari aracı ezdi! 2

Yaralılar Araçtan Ekiplerce Çıkartıldı

Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Hafif ticari araçta sıkışan sürücü ile araçta bulunan Şengül G., ekiplerin çalışmasıyla bulunduğu yerden çıkartıldı.

2 / 4
Çorum Alaca’da ağır vasıta kazası meydana geldi:Tır dorsesi hafif ticari aracı ezdi! 3

Yaralıların Hayati Tehlikesi Bulunuyor

Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, ambulanslarla Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye sevk edilen yaralıların hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

3 / 4
Çorum Alaca’da ağır vasıta kazası meydana geldi:Tır dorsesi hafif ticari aracı ezdi! 4

Ağır Vasıta Kazalarında Can Kaybı ve Yaralanma Oranı Dikkat Çekiyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ağır vasıtaların karıştığı trafik kazaları toplam kaza sayısı içinde daha sınırlı bir yer tutsa da, bu kazalarda ölüm ve ağır yaralanma oranlarının yüksek olduğu görülüyor. Özellikle tır ve kamyonların karıştığı kazalarda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların büyük bölümünü, karşı araçlarda bulunan sürücü ve yolcular oluşturuyor. İstatistikler, ağır vasıta kazalarına bağlı ölümlerin önemli bir kısmının şehirlerarası kara yollarında meydana geldiğini, bu kazalarda yaralananların ise çoğunlukla hayati tehlike taşıyan ağır yaralanmalarla hastanelere sevk edildiğini ortaya koyuyor.

4 / 4