Hatay’ın Defne ilçesi Harbiye Mahallesi’nde bulunan 3 katlı bir binanın çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde büyük bir felakete dönüşmeden söndürüldü.
Yangın, yerel saatle 14:30 sularında meydana geldi. Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangının çıktığı yerin çatı olması, ekiplerin müdahale süresini kısalttı. Kısa süre içinde olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alarak binanın diğer bölümlerine sıçramasını önledi.
Yangın sonrası soğutma çalışmaları:
Yangın söndürüldükten sonra ekipler, olası bir tekrar meydana gelmemesi için bölgedeki soğutma çalışmalarına başladı. Yangının çıkış sebebiyle ilgili incelemelerin sürdüğü bildirildi.
İhbarların önemi:
Yangın olayının hızlı bir şekilde kontrol altına alınması, mahalle sakinlerinin zamanında ihbarda bulunmasına bağlıdır. Bu tür önemli durumlarda, halkın duyarlılığı ve hızlı eyleme geçmesi, olası can ve mal kayıplarını önlemektedir.

DEFNE’DE BİR BİNANIN ÇATISINDA ÇIKAN YANGIN, İTFAİYE EKİPLERİNİN MÜDAHALESİYLE BİNAYA SIÇRAMADAN KONTROL ALTINA ALINDI.