İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler DEM Partili vekilden Mardin'deki yangın için çağrı: 'Gece görüşlü helikopter yok diyenlerin şimdiki gerekçesi ne?'

DEM Partili vekilden Mardin'deki yangın için çağrı: 'Gece görüşlü helikopter yok diyenlerin şimdiki gerekçesi ne?'

DEM Parti Mardin milletvekili Beritan Güneş, Mardin'de çıkan yangınların görüntülerini paylaşarak çağrı yaptı.

Mardin'in Derik, Nusaybin, Artuklu ve Ömerli ilçelerinde birçok noktada yangın çıktı. Çıkan yangınlara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş, havadan gerekli müdahalenin yapılmadığını ve halkın kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalıştığını söyledi.

Yeni can kayıplarının yaşanmaması için bir an önce yangın söndürme helikopterlerinin bölgeye getirilmesi gerektiğine yönelik çağrıda bulunan Güneş, "Görüntülerdeki insanlara bir şey olursa bunun sorumluluğunu kim alacak?" dedi.

Diyarbakır ve Mardin illerinde 15 kişinin ölümüne neden olan yangını hatırlatan ve gece görüşlü yangın söndürme helikopterinin olmadığı gerekçesiyle bölgeye gönderilmediğini dile getiren Güneş, bu kez durumun farklı olduğunu belirterek "Gece görüşü yok diyerek helikopter göndermeyenlerin şimdiki gerekçesi nedir?" sorusunu sordu.

Güneş'in paylaşımı şöyle:

Havadan gerekli müdahaleler yapılmadığı için halkımız kendi imkanlarıyla, çalıyla çırpıyla yangını söndürmeye çalışıyor. Yeni can kayıplarının olmaması için bir an önce yangın söndürme helikopterleri getirilmelidir! Görüntülerdeki insanlara bir şey olursa bunun sorumluluğunu kim alacak? Geçen hafta Mazıdağı'na Çınar'a gece görüşü yok diyerek helikopter göndermeyenlerin şimdiki gerekçesi nedir?