İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Bademler Mahallesi’ndeki Yahşi Tepesi’nde makilik alanda dün akşam saatlerinde yangın çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ile Orman Genel Müdürlüğü, çevredeki evlerin zarar görmemesi için yoğun önlem aldı. Yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı.
Yangın ihbarının hemen ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, olay yerine 1 adet 15 tonluk su tankeri, 2 adet 3,5 tonluk arazöz, 1 kılavuz araç ve 11 personel ile hareket etti. Ekipler, alevlerin çevredeki alanlara sıçramaması için yoğun bir çalışma başlattı. Yangının sabaha kadar sürmesine rağmen, ekipler tedbir amaçlı olarak bölgede bekletildi.
Yangına müdahalede bulunan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, 17 arazöz, 3 dozer ve çok sayıda personel ile destek sağladı. Bu yoğun çabalar sayesinde, çevredeki yerleşim alanlarının korunması hedeflendi.

İZMİR'İN DİKİLİ İLÇESİNE BAĞLI BADEMLER MAHALLESİ'NDEKİ YAHŞİ TEPESİ'NDE MAKİLİK ALANDA DÜN AKŞAM SAATLERİNDE YANGIN ÇIKTI.
