Diyarbakır’da düzenlenen operasyonda, bir atık tankeri içinde Afganistan uyruklu 32 düzensiz göçmen yakalanırken, göçmen kaçakçılığı organizatörü olduğu belirlenen 5 şüpheliden 4’ü tutuklandı, 1’i hakkında ev hapsi kararı verildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, şüpheli görülen bir çekici ve buna bağlı atık tankeri durduruldu. Yapılan kontrollerde, insanlık dışı şartlarda taşınan 32 düzensiz göçmen tankerin içinde kurtarıldı.
Ekiplerin teknik cihazlarla gerçekleştirdiği detaylı incelemelerde, göçmenlerin tankerin içine özel olarak oluşturulan bölmelere yerleştirildiği tespit edildi. Uzun süren çalışmaların ardından tankerden çıkarılan göçmenlerin hava almaları sağlanırken, böylece tehlikeli “umut yolculuğu” sona erdi.
Olayla bağlantılı olduğu belirlenen 5 organizatör gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi, 1 şüpheliye ise ev hapsi tedbiri uygulandı. Düzensiz göçmenlerin geri gönderme işlemleri başlatılırken, olayda kullanılan çekici ve atık tankerine el konuldu.