Diyarbakır merkez Sur ilçesi Melik Ahmet Caddesi üzerindeki bir kuyumcuda sabah saat 08.30 sıralarında gerçekleşti. Sabah iş yerini açan kuyumcu esnafı, tezgahını düzenlemeye çalıştığı sırada dükkana silahlı iki kişi girdi.
Kısa süreli arbede sonrası şüpheliler, yaklaşık 1,5 kilogram altını alarak olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine polis ekipleri bölgeye sevk edildi ve şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı.
Kuyumcu Esnaf OdaSINDAN Açıklamalar
Olayın ardından Sur kuyumcu esnafı ve Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı Özer Sanal, iş yerinin önüne gelerek duruma ilişkin bilgi aldı. Kuyumcu esnafı, olay sırasında yaşanan arbede hakkında detaylı bilgi verdi. Şüphelilerin giriş şekli ve altınları alarak kaçmaları kameralar tarafından kaydedildi.
Hırsızlık Anı ve Güvenlik Kamerası
Hırsızlık anı ve iş yeri sahibinin şüphelilerle boğuşma anları, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, şüphelilerin çantaya altınları yerleştirerek dükkandan çıktıkları görüldü.
Kuyumcu esnafı, boğuşma sırasında bazı eşyalarını ve ellerini kullanarak şüphelilere müdahale etti. Polis, olay yerinde ve çevrede incelemelerini sürdürdü. İhbar üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri, şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı. Polis, güvenlik kamera görüntülerini ve çevredeki delilleri incelemeye aldı.