Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Serra Bucak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile yaptığı görüşmede, şehrin ulaşım projeleri üzerinde önemli konuştular. Başkan Bucak, makamında gerçekleştirdiği ziyarette, şehirde yapımı planlanan Dağkapı - Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tramvay Hattı ile ilgili ayrıntıları paylaştı.
Tramvay hattı projesinin detayları:
Görüşmeye, Bucak ile birlikte Genel Sekreter Serdar Bakıroğlu ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Erdal Balsak da katıldı. Başkan Bucak, tramvay hattının yapım ve araç tedarik süreçlerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilmesini talep etti. Bakan Uraloğlu ise bu talebin teknik olarak mümkün olduğunu ve sürecin ilgili kurumlarla koordineli şekilde yürütüleceğini belirtti.
Bölgesel tren projesi de gündemde:
Görüşmede Sur-Ergani hattı arasında planlanan bölgesel tren projesi de gündeme getirilerek, bu projenin hızlandırılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, TCDD ile ilgili gerekli görüşmelerin yapılacağı ifade edildi. Olumlu geçen görüşme sonrasında Başkan Bucak, Bakan Uraloğlu'na gösterdiği ilgi ve destek için teşekkür etti.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SERRA BUCAK, ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU'NU MAKAMINDA ZİYARET EDEREK TRAMVAY HATTI PROJESİNİ GÖRÜŞTÜ.