Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Doğa katliamına ağır ceza caydırıcı olmadı: Ağlayan gelinleri koparıp yere attılar

Doğa katliamına ağır ceza caydırıcı olmadı: Ağlayan gelinleri koparıp yere attılar

Tek bir tanesine zarar vermenin bedeli 700 bin lira olan bitkileri kökünden koparıp doğaya terk eden şüpheliler, büyük tepki topladı. Haydaran Köyü çevresinde yetişen ve halk arasında "ağlayan gelin" olarak bilinen nadir bitki türü, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin hedefi oldu.

Adıyaman’da koruma altındaki endemik ters lalelere yönelik gerçekleştirilen saldırı, bölge halkını ayağa kaldırdı. Tek bir tanesine zarar vermenin bedeli 700 bin lira olan bitkileri kökünden koparıp doğaya terk eden şüpheliler, büyük tepki topladı.

Haydaran Köyü çevresinde yetişen ve halk arasında "ağlayan gelin" olarak bilinen nadir bitki türü, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin hedefi oldu. Doğanın eşsiz güzellikleri arasında yer alan ve koparılması yasak olan ters laleler, saldırganlar tarafından demetler halinde toplandıktan sonra hiçbir amaç güdülmeden araziye bırakıldı.

Vahşete vatandaşlardan sert tepki

Bölgede gezintiye çıkan doğaseverler, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Nadir bulunan bitkilerin vahşice koparılarak ölüme terk edildiğini fark eden vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. Doğa katliamına imza atan şahısların bir an önce tespit edilerek, yasaların öngördüğü ağır yaptırımlarla cezalandırılmasını talep ettiler.

Caydırıcı cezalar yetersiz mi kalıyor?

Bölgedeki endemik türlerin korunması amacıyla uygulanan 700 bin liralık ağır idari para cezasına rağmen yaşanan bu olay, çevre bilinci konusundaki eksiklikleri bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililerin, bölgedeki denetimlerini artırması ve bu tür saldırıların tekrarlanmaması için daha sıkı önlemler alması bekleniyor. Olayla ilgili başlatılan inceleme ise devam ediyor.