Adana’nın Karaisalı ilçesinde piknik yapmak için gittiği kanyonda serinlemek amacıyla suya giren gençten bir haftadır iz yok. Ekiplerin bölgedeki yoğun arama çalışmaları ise sonuçsuz kaldı.
Adana’nın doğal güzellikleriyle bilinen Karaisalı ilçesindeki Dokuzoluk Kanyonu, geçtiğimiz hafta yaşanan acı bir olayla sarsıldı. Arkadaşlarıyla birlikte keyifli bir gün geçirmek için bölgeye giden 25 yaşındaki Ömer Alptekin, 31 Mayıs sabahı saat 09.00 sularında serinlemek amacıyla Eğlence Çayı’nın sularına bıraktı. Ancak genç adam, kısa süre içerisinde akıntıya kapılarak gözden kayboldu.
Zamanla yarışan ekipler devrede
Olayın hemen ardından bölgeye sevk edilen jandarma, itfaiye ve su altı arama-kurtarma ekipleri, ihbar üzerine geniş çaplı bir operasyon başlattı. Kanyonun zorlu coğrafi yapısı ve suyun akış hızı, arama faaliyetlerini güçleştirirken, ekipler bir hafta boyunca bölgeyi didik didik aradı.
Umutlu bekleyiş sürüyor
Aradan geçen yedi güne rağmen Ömer Alptekin’e dair henüz bir ize rastlanamadı. Arama-kurtarma ekiplerinin bölgedeki çalışmaları titizlikle devam ederken, yakınlarının ve bölge halkının endişeli bekleyişi sürüyor. Yetkililer, kanyon çevresindeki arama çalışmalarının tüm imkanlar seferber edilerek sürdürüldüğünü belirtti.