Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Dolandırıcılık skandalı: Ağustos kampanyası vaadiyle esnafı kandırdı

Dolandırıcılık skandalı: Ağustos kampanyası vaadiyle esnafı kandırdı

Elazığ'da bir dolandırıcı, ağustos ayına özel klima kampanyasıyla esnafı 19 bin lira dolandırdı. Şüphelinin 5 suç kaydı olduğu tespit edildi.

Elazığ’da bir esnaf, klimalarda ağustos ayına özel kampanya iddiasıyla dolandırıldı. Şüpheli, bir lokanta sahibinden 19 bin lira peşinat alarak kayıplara karıştı.

Olay, Keban ilçesindeki Kallar Mahallesi'nde yaşandı. Yeni iş yerine taşınan Fahrettin Şahin, klima almak üzere bir kişiyle iletişime geçti. Dolandırıcı, esnafa 100 bin liralık klimanın 75 bin liraya satıldığını ve bu fiyattan yararlanabilmesi için peşinat vermesi gerektiğini bildirdi.

Peşinat ardından kayıplara karıştı

Şahin, kendisinden talep edilen 19 bin lira peşinatı dolandırıcıya verdi. Ancak daha sonra sürekli aramalarına rağmen şahsa ulaşamayan Şahin, faturanın sahte olduğunu fark etti ve durumu polise bildirdi. Güvenlik kameralarındaki görüntülerle birlikte, dolandırıcının kimliği kısa sürede tespit edildi.

Şüphelinin geçmişi dikkat çekiyor

Yapılan incelemelerde, dolandırıcının daha önce dolandırıcılıktan 5 suç kaydı bulunduğu öğrenildi. Şu an için yakalanması için çalışmalar sürerken, Fahrettin Şahin, dolandırıcıdan nasıl etkilendiğini anlattı. Şahin, "Yeni dükkanımız için klima almak istedik. Bir arkadaşın tavsiyesi ile görüşme yapıp kampanya vaadiyle dolandırıldık" dedi.

İş yerindeki dolandırıcılık anları güvenlik kameralarına yansırken, emniyet birimleri konuyla ilgili gerekli işlemleri başlattı.

ELAZIĞ'DA BİR KİŞİ (OTURAN), KLİMALARDA AĞUSTOS AYINA ÖZEL KAMPANYA OLDUĞUNU SÖYLEYEREK BİR ESNAFI...

ELAZIĞ'DA BİR KİŞİ (OTURAN), KLİMALARDA AĞUSTOS AYINA ÖZEL KAMPANYA OLDUĞUNU SÖYLEYEREK BİR ESNAFI PEŞİNAT ALIP DOLANDIRDI.