Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Duvar dayanamadı, araçlar altında kaldı... Denizli’de park yerine moloz servisi!

Duvar dayanamadı, araçlar altında kaldı... Denizli’de park yerine moloz servisi!

Denizli Güney’de istinat duvarı çöktü, iki araç enkaz altında kaldı. Can kaybı yaşanmadı.

KAYNAK: İHA
Duvar dayanamadı, araçlar altında kaldı... Denizli’de park yerine moloz servisi! 1

Denizli’nin Güney ilçesinde yaklaşık 5 metrelik istinat duvarının çökmesi sonucu, enkaz altında kalan iki araç kullanılamaz hale geldi

Olay, Güney ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; bölgede son günlerde etkili olan yoğun yağışların ardından Karaağaç Mahallesi içerisindeki iki yol arasında bulunan yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü. 

1 / 5
Duvar dayanamadı, araçlar altında kaldı... Denizli’de park yerine moloz servisi! 2

Araçlar enkaz altında kaldı, can kaybı yaşanmaması teselli oldu

İstinat duvarının çökmesi sonucu, yol kenarında park haline olan iki otomobil enkaz altında kaldı. Taş ve moloz yığınının içerisine gömülen iki otomobil kullanılamaz hale gelirken, enkaz ve altında kalan araçlar belediye ekiplerinin saatler süren çalışmalarının ardından bölgeden kaldırıldı. Yaşanan göçük sırasında bölgede kimsenin olmaması, olayın ölü ve yaralanan olmadan atlatılması teselli oldu.

2 / 5
Duvar dayanamadı, araçlar altında kaldı... Denizli’de park yerine moloz servisi! 3

İstinat Duvarı Çökmelerine Karşı Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Düzenli Denetim: İstinat duvarları periyodik olarak mühendislerce kontrol edilmelidir.
  • Sağlıklı Drenaj Sistemi: Yağmur sularının birikmesini önlemek için etkin drenaj sistemleri şarttır.
  • Zemin Etüdü: Duvar yapılmadan önce zemin yapısı mutlaka detaylı şekilde analiz edilmelidir.
  • Kaliteli Malzeme Kullanımı: Dayanıklı ve uygun malzeme seçimi, uzun ömürlü duvarlar için kritiktir.
  • Eğimli Arazi Uyarısı: Yokuş ve eğimli bölgelerdeki duvarlar ekstra risk taşır; dikkatli inşa edilmelidir.
3 / 5
Duvar dayanamadı, araçlar altında kaldı... Denizli’de park yerine moloz servisi! 4
4 / 5
Duvar dayanamadı, araçlar altında kaldı... Denizli’de park yerine moloz servisi! 5
5 / 5