Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Efeler'de altyapı çalışması: Çatalköprü alt geçidi araç geçişine kapatıldı

Efeler'de altyapı çalışması: Çatalköprü alt geçidi araç geçişine kapatıldı

Aydın'ın Efeler ilçesinde yapılacak olan altyapı çalışmaları nedeniyle Çatalköprü Alt Geçidi'nin 5 gün süreyle araç trafiğine kapatılacağı duyuruldu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), kent genelindeki altyapı iyileştirme hamlelerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Efeler ilçesinin en kritik noktalarından biri olan Doğu Gazi Bulvarı üzerinde geçici bir trafik düzenlemesine gidileceği duyuruldu.

5 Gün Sürecek Çalışma Başlıyor

Yapılan resmî açıklamaya göre, Doğu Gazi Bulvarı Üniversite Varyantı mevkiinde yer alan Çatalköprü Tren Yolu Alt Geçidi, bölgedeki su baskınlarını önlemek ve altyapıyı güçlendirmek amacıyla yağmur suyu ızgara yapım çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

Söz konusu mühendislik operasyonunun güvenli bir şekilde tamamlanabilmesi için alt geçit, 17-21 Ağustos tarihleri arasında çift yönlü olarak araç trafiğine kapatılacak. Yetkililer, çalışmaların planlanan takvime uygun şekilde ilerleyerek bölgenin su yönetimini uzun vadede güvence altına alacağını belirtti.

Sürücüler İçin Alternatif GüzergÂh Uyarısı

Kentin yoğun arterlerinden biri olan bu noktanın kapanması nedeniyle yaşanabilecek trafik yoğunluğunun önüne geçmek amacıyla sürücülere çağrıda bulunuldu. Trafik akışının aksamaması ve olası mağduriyetlerin yaşanmaması adına, seyahat edecek vatandaşların trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uymaları istendi.

ASKİ yetkilileri, vatandaşların alternatif güzergâhları kullanmalarının trafik güvenliği açısından büyük önem taşıdığını vurgularken, çalışmaların tamamlanmasının ardından alt geçidin yeniden normal trafik düzenine açılacağını bildirdi.