Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Eğitim-Bir-Sen’den Gazze için şiirli isyan: Susmak ihanettir!

Eğitim-Bir-Sen’den Gazze için şiirli isyan: Susmak ihanettir!

Eğitim-Bir-Sen Şehitkamil ilçe temsilciliğinin 7 Ekim 2023 ten beri Gazze de soykırımının yıl dönümünde Filistin'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek için program düzenlendi.

Eğitim-Bir-Sen Şehitkamil ilçe temsilciliğinin 7 Ekim 2023 ten beri Gazze de soykırımının yıl dönümünde Filistin'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek için program düzenlendi.

MUHABİR: Kadir Akkurt

Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla, Eğitim-Bir-Sen Şehitkamil İlçe Temsilciliği, 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden zulmün yıl dönümünde özel bir program düzenledi. “Filistin Şiirleri” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yürek burkan dizeler ve etkileyici konuşmalarla, İsrail’in uyguladığı sistematik soykırıma karşı güçlü bir duruş sergilendi.

Eğitim-Bir-Sen Şehitkamil İlçe Başkanı Abdurrahman Örnek, programda yaptığı çarpıcı açıklamalarla hem uluslararası topluma hem de İslam dünyasına önemli mesajlar verdi. 

"gazze, modern çağın toplama kampına dönüştü"

Örnek, 7 Ekim 2023 tarihinin sadece bir saldırı günü değil, aynı zamanda Filistin halkının varoluş mücadelesinin sembolü olduğunu vurguladı. İsrail’in Gazze’yi bir toplama kampına çevirdiğini belirten Örnek, şu ifadeleri kullandı:

“İki yıl geçti… İki yıl boyunca kadınlar, çocuklar, yaşlılar bombalarla, susuzlukla, açlıkla katlediliyor. Dünya izliyor, medya yalan söylüyor, sınır komşuları sessiz. Bu, sadece siyasi bir başarısızlık değil, insanlığın ahlaki iflasıdır.”

Filistin halkına uygulanan baskı, sistematik şiddet ve izolasyon, konuşmada öne çıkan başlıklar arasında yer aldı. Siyonist zulme karşı artan küresel farkındalık, boykot hareketleri ve dayanışma mesajları da programın temel vurgu noktalarındandı.

“gazze yanarken sessizlik suçtur!”

Eğitim-Bir-Sen’in düzenlediği bu anlamlı etkinlikte, şiirler sadece bir sanat formu değil, aynı zamanda bir direniş biçimi olarak sahneye taşındı. Her dize, Filistin’de yaşanan acıları anlatan bir çığlığa dönüştü.

Abdurrahman Örnek, sözlerini şu güçlü mesajla tamamladı:

“Gazze yanarken susanlar, insanlığın yanında değildir. Çocuklar ölürken tarafsızlık bir ihanet biçimidir. Biz bu sessizliğe ortak olmayacağız. Filistin kazanacak, insanlık kazanacak!”

şiirlerle yükselen direniş: sokaklardan kürsülere uzanan destek dalgası

Programda sadece siyasi açıklamalar değil, duygusal şiirler, etkileyici sunumlar ve vicdana dokunan performanslar da yer aldı. Katılımcılar arasında öğretmenler, öğrenciler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından temsilciler bulunuyordu.

Her bir şiir, Gazze’de yaşayan mazlumların sesi olurken, katılımcılar ellerindeki dövizlerle ve alkışlarla desteklerini gösterdi. Özellikle çocuk katılımcıların performansları, salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

eğitim-bir-sen’in mesajı net: “adalet mutlaka tecelli edecek”

Filistin meselesine sadece bir siyasi gündem olarak değil, evrensel bir insanlık meselesi olarak yaklaşan Eğitim-Bir-Sen, bu etkinlikle bir kez daha sessizliğe karşı ses olmaya çağırdı.

Gazze için düzenlenen bu anlamlı etkinlik, hem yerel düzeyde hem de sosyal medya üzerinden büyük yankı buldu. #GazzeİçinSesVer#FilistinŞiirleri#Susmakİhanettir gibi etiketlerle çok sayıda paylaşım yapıldı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...