Elazığ-Bingöl karayolunda dakikalar arayla yaşanan iki ayrı trafik kazası, bölgede büyük paniğe neden olurken toplamda 7 vatandaşımız yaralandı.
Elazığ-Bingöl karayolu üzerinde ulaşımı etkileyen iki ayrı trafik kazası meydana geldi. İlk olay, Yarımca mevkiinde seyir halindeki bir aracın sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle başladı. Kontrolden çıkan otomobil, refüje çarparak takla attı. Bu şiddetli kazada araç içerisinde bulunan 5 kişi yaralandı.
Kısa süre sonra aynı güzergahın Karagedik rampası kısmından bir kaza haberi daha geldi. Kontrolden çıkan başka bir otomobil ise yoldan çıkarak tarlaya uçtu. Bu kazada da 2 kişi yaralandı.
Ekipler seferber oldu
Kazaların bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Kovancılar Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerinin de destek verdiği kurtarma çalışmalarında, yaralılar araçlardan çıkarılarak olay yerinde ilk müdahaleleri yapıldı.
Ambulanslarla hastanelere sevk edilen yaralıların tedavileri sürerken, emniyet güçleri yaşanan her iki kaza ile ilgili detaylı inceleme başlattı. Trafik akışı ekiplerin müdahalesiyle kontrollü bir şekilde sağlandı.