Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Endonezya'da feribot yangınında can pazarı: 5 ölü, 41 kişi kayıp

Endonezya'da feribot yangınında can pazarı: 5 ölü, 41 kişi kayıp

Endonezya'nın Madura Adası açıklarında alev alan feribotta 5 kişi hayatını kaybetti, 41 kişi için arama çalışmaları sürüyor.

Endonezya'nın Madura Adası açıklarında büyük bir facia yaşandı. 250'den fazla yolcu taşıyan KMP Mutiara Sentosa 2 adlı feribot, denizde seyir halindeyken yangın çıktı. Yangın sonucunda en az 5 kişinin hayatını kaybettiği, bir o kadar yolcunun ise kaybolduğu bildirildi.

Yangının sebebi netlik kazanmadı:

Endonezya Ulusal Arama Kurtarma Ajansı (BASARNAS), feribotun yerel saatle 08.24'te alev aldığına dair bir ihbar aldıklarını duyurdu. Yapılan açıklamada, yangının 06.00-07.00 saatleri arasında başladığı kaydedildi.

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor:

Yangından kaçmak için denize atlayan 41 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürerken, yetkililer aynı zamanda yangına ilişkin bir soruşturma başlattı. Feribottaki yolcular arasında kaybolanların aileleri endişe içinde bekleyişlerini sürdürüyor.

Endonezya'nın Madura Adası açıklarında 250'den fazla kişiyi taşıyan bir feribotun alev almasının...

Endonezya'nın Madura Adası açıklarında 250'den fazla kişiyi taşıyan bir feribotun alev almasının ardından en az 5 kişinin hayatını kaybettiği, suya atlayan 41 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.