Tokat emniyetinin titiz takibi sonucu düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, yasa dışı silah ticareti yaptığı belirlenen 14 şüphelinin ev ve iş yerleri adeta bir mühimmat deposuna dönüştürülmüş halde bulundu.
Tokat’ın Erbaa ilçesinde huzur ve güvenliği sağlamak adına harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uzun süredir takip ettikleri bir suç şebekesine darbe vurdu. Ruhsatsız silah bulundurduğu ve bu silahların ticaretini yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik düğmeye basan ekipler, 14 farklı adrese eş zamanlı baskın düzenledi.
Ele geçirilen silahlar şoke etti
Yapılan aramalarda ortaya çıkan tablo, bölgedeki yasa dışı faaliyetlerin boyutunu gözler önüne serdi. Polis ekipleri, ev ve iş yerlerinde yaptıkları detaylı incelemelerde 6 adet ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait 15 şarjör ve 3 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi. Ayrıca, yasal olmayan yollarla bulundurulan 2 adet kurusıkı tabanca ve 670 adet mermi de kayıt altına alınarak muhafaza altına alındı.
Kaçakçılık faaliyetleri de deşifre oldu
Operasyon sırasında sadece silahlar değil, kaçakçılıkla mücadele kapsamında önemli miktarda malzeme de ele geçirildi. Ekipler, piyasaya sürülmeye hazır halde bekletilen 20 bin 400 adet içi tütünle doldurulmuş kaçak makarona el koydu.
Gözaltılar ve adli süreç
Operasyonun ardından gözaltına alınan 14 şüpheli, sorgulanmak ve haklarında gerekli yasal işlemlerin başlatılması amacıyla Erbaa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edildi. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, olayla ilgili başlatılan çok yönlü adli tahkikat titizlikle devam ediyor. Yetkililer, bölgede suç ve suç unsurlarına karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.