Yeni Birlik Yerel Haberler Erzincan'da 329 öğrenci ve öğretmene dijital tuzaklara karşı eğitim verildi

Erzincan'da 329 öğrenci ve öğretmene dijital tuzaklara karşı eğitim verildi

Erzincan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY Programı çerçevesinde düzenledikleri etkinliklerle gençleri ve öğretmenleri sanal dünyanın tehlikelerine karşı uyardı.

Siber suçlarla mücadele ekipleri bilgilendirme yaptı

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY Programı doğrultusunda okullarda kapsamlı bir bilgilendirme çalışması yürüttü. Faaliyetler kapsamında Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu, Kemaliye Hacı Ali Akın Lisesi ve İliç Dursun Yıldırım Meslek Yüksekokulunda eğitim oturumları gerçekleştirildi.

Sanal tehditler ve dolandırıcılık yöntemleri anlatıldı

Programlarda toplam 329 öğrenci ve öğretmene ulaşılarak teknoloji bağımlılığı, güvenli internet kullanımı, yasa dışı bahis, siber suçlar ve siber güvenlik konularında ayrıntılı bilgiler aktarıldı.

Özellikle dijital dolandırıcılık yöntemlerine karşı farkındalık sağlamak amacıyla katılımcılara bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Ekipler, dijital dünyada kişisel güvenliğin muhafaza edilmesi ve şüpheli durumlara karşı dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.