İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Esenler'de imar değişikliği planı onaylandı

Esenler'de imar değişikliği planı onaylandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca İstanbul'un plansız yapılaşmış ilçelerinden Esenler'i depreme hazır ve daha sağlam hale getirecek imar planı değişikliği onaylandı. Esenler'in önemli bölümü, Topkule- Baştabya askeri kışla alanına transfer edilecek. Onaylanan planlar, 1 ay süreyle askıya çıkarıldı.

Esenler Belediyesi'nce hazırlanan, Atışalanı Mahallesi Kuzey (Topkule- Baştabya) Rezerv Yapı Alanı'na ilişkin 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 22 Ağustos'ta onaylandı. Onaylanan planlar itirazların alınabilmesi için kanun gereğince 26 Ağustos'ta İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosu ile internet sitesinde askıya çıkarıldı.

155 bin 608 kişi transfer edilecek

Esenler Belediyesi'nin, askeri birliklerin taşınacağı yerlerdeki kışlaları yapma karşılığında devraldığı, 7 milyon 200 bin metrekarelik alanın orta bölümü, Millet Bahçesi olacak. Yeni hazırlanan plana göre, rekreasyon alanı ile ağaçlandırılacak ve park olarak düzenlenecek alanın, yaklaşık 2 milyon 400 bin metrekare olduğu belirtildi. Konut ve ticaret alanı olarak ayrılan yerlerin ise yaklaşık 2 milyon 800 bin metrekare olduğu, geri kalan yerlerin ise donatı alanı olarak kullanılacağı kaydedildi. Buna göre, yeni planlanan alana ilköğretim ve lise olmak üzere toplam 22 okul, 8 cami, 8 sosyal ve kültürel tesis ile 2 sağlık tesisi yapılacak. Plan değişikliği raporuna göre, eski askeri kışla alanında 155 bin 608 kişinin yaşayacağı öngörülüyor.

Turgut Reis mahallesi taşınıyor

Esenler'in eski plansız yapılaşmış bölgelerindeki riskli yapıların transferiyle ilgili raporda, "Bu çalışmalar sonucunda meskun alanda oluşturulan donatı öbeklerindeki yapı alanların öncelik sırası belirlenerek etaplar halinde Rezerv (Askeri) Alan'a transfer edilmesi kararlaştırılmıştır" denildi. Transfer edilecek yapı stoklarının bulunduğu alanlar ise donatı alanı olarak kullanılacak. Transfer edilecek alanların ilçe geneline yayılacağı, özellikle Turgut Reis Mahallesi'nin büyük bölümünün transferinin söz konusu olduğu belirtildi. Transfere konu alanların, plan değişikliği raporundaki haritalara işlendiği görüldü.