Anneler Günü’nü özel bir etkinlikle kutlayan Esenyurt Belediyesi, ilçedeki kadınların yaşam standartlarını yükseltecek dev yatırımları duyurdu. Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, sağlık ve sosyal yaşam alanında çığır açacak projelerin müjdesini vererek, "Güçlü anneler, güçlü yarınların temelidir" mesajını verdi.
Esenyurt Belediyesi, Anneler Günü dolayısıyla Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Şehit anneleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, Belediye Başkan Vekili Can Aksoy kadınlara çiçek takdim ederek günlerini kutladı. Etkinlikte, ilçedeki kadınların sosyal ve ekonomik hayata daha etkin katılımını sağlamak amacıyla planlanan yeni dönem projeleri tanıtıldı.
Sağlıkta büyük yatırım hamlesi
Programın en dikkat çeken gelişmesi, bölgedeki sağlık hizmetlerine ivme kazandıracak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi projesi oldu. Aksoy, annelerin ve çocukların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak bu tesisin kısa sürede hizmete açılacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle ilçeye modern bir sağlık merkezi kazandıracaklarını ifade etti.
Sosyal yaşamda kadın eli
Kadınların sosyal hayatta daha fazla vakit geçirebilmesi için "Hanımlar Konağı" projesini hayata geçireceklerini açıklayan Aksoy, Doğan Araslı Bulvarı’ndaki atıl bir alanı kadınlara özel bir dinlenme ve sosyal tesis alanına dönüştüreceklerini duyurdu. Ayrıca, mahalle kültürünü canlandırmak adına 20 Mayıs’tan itibaren her çarşamba "Kadınlar Matinesi" düzenleneceğini belirten Aksoy, bu etkinliklerin kadınlar arasındaki iletişimi güçlendireceğini vurguladı.
Üretim ve istihdama tam destek
Esenyurt Belediyesi Kadın Sanat Merkezi’nde devam eden eğitimlerin yanı sıra, kadınların el emeği ürünlerini ekonomik değere dönüştürmeleri için Hanımeli Tasarım ve Üretim Merkezi’nin faaliyetlerini genişlettiklerini belirten Aksoy, fuar organizasyonlarıyla üretici kadınları desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
Engelsiz bir gelecek için çalışmalar sürüyor
İlçedeki parkların ve yeşil alanların kadınlar, çocuklar ve emekliler için yeniden düzenlendiğini ifade eden Aksoy, engelli bireylerin sosyal hayata katılımı için "Engelsiz Saray" projesinin de müjdesini verdi. Nikah sarayının yanındaki atıl alanın revize edilerek erişilebilir bir merkeze dönüştürüleceğini belirten Aksoy, ilçenin her kesimine hitap eden kapsayıcı bir yönetim anlayışıyla çalıştıklarını dile getirdi.
Vatandaşlardan projelere tam not
Belediyenin açıkladığı projeleri büyük bir memnuniyetle karşılayan ilçe sakinleri, özellikle çocuk hastanesi ve sosyal tesislerin eksikliğinin hissedildiğini belirterek, bu adımların hayatlarını kolaylaştıracağını ifade etti. Etkinlik, müzik dinletisi ve katılımcılara verilen hediyelerle coşkulu bir şekilde sona erdi.