Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Esenyurt'ta vicdanları sarsan olay: Motosikletin çarptığı genç hayatını kaybetti

Esenyurt'ta vicdanları sarsan olay: Motosikletin çarptığı genç hayatını kaybetti

Esenyurt'ta motosikletin çarptığı 22 yaşındaki Beşşar Al Tawıl, kaldırıldığı hastaneden ayrıldıktan sonra yakınları tarafından 2 gün boyunca aranırken hastane bahçesinde baygın halde bulundu. Genç, 15 gün sonra yaşamını yitirdi.

Olay, 1 Ağustos'ta Esenyurt Köyiçi'nde meydana geldi. Suriye uyruklu Beşşar Al Tawıl, caddede yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada hızla ilerlediği belirtilen bir motosikletin çarpması sonucu yaralandı.

Kazanın ardından motosiklet sürücüsünün olay yerinden uzaklaştığı belirtildi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edilirken, ilk müdahalesi yapılan Al Tawıl ambulansla Esenyurt'taki bir hastaneye kaldırıldı.

Yakınları sosyal medyadaki görüntülerden ulaştı

Al Tawıl'dan haber alamayan yakınları, olaydan 2 gün sonra sosyal medyada paylaşılan bir görüntüyle büyük bir şaşkınlık yaşadı. Görüntülerde genç adamın hastane bahçesinde yerde ve baygın halde yattığı görüldü.

Bunun üzerine hastaneye giden yakınları, Al Tawıl'ı kendi imkanlarıyla evine götürdü. Gencin bilincinin yerinde olmadığını fark eden aile, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak ambulans istedi.

Başka hastanede yoğun bakıma alındı

Sağlık ekipleri tarafından evden alınan Al Tawıl, İstinye'deki başka bir hastaneye sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan gencin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Yakınlarına, Al Tawıl'ın baş bölgesinde ciddi bir sorun bulunduğu, beyin kanaması geçirdiği ve kafatası içerisinde basınç oluştuğu yönünde bilgi verildiği belirtildi.

Yaklaşık 2 hafta yoğun bakımda tedavi gören 22 yaşındaki genç, 16 Ağustos'ta yaşamını yitirdi. Al Tawıl'ın cenazesi, yakınları tarafından teslim alınarak defnedilmek üzere Suriye'ye götürüldü.

Aileden hastane hakkında ihmal iddiası

Al Tawıl'ın kuzeni Abdulhamit Hac Huseyin, hastaneye gittiklerinde kendilerine gencin tedavisinin yapıldığının söylendiğini öne sürdü. Huseyin, kuzenini hastaneden aldıktan sonra durumunun iyi olmadığını fark ettiklerini ve yeniden ambulans çağırdıklarını ifade etti.

Ailenin diğer yakını Ahmet Hac Hüseyin ise Al Tawıl'ı hastane önünde baygın halde bulduklarını belirterek hastanede gerekli müdahalenin yapılmadığını iddia etti.

Hüseyin, kuzenlerinin başka bir hastanede tedavi altına alındığını ancak yaklaşık 15 gün sonra ölüm haberini aldıklarını belirterek olayla ilgili şikayetçi olduklarını söyledi.

Hastane önündeki görüntüler ortaya çıktı

Öte yandan Al Tawıl'ın hastane bahçesinde yerde yattığı anlara ilişkin cep telefonu görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, yerde yatan gencin başında bir kadının beklediği görülürken, kadının sağlık durumuna ilişkin endişesini dile getirdiği anlar kayda yansıdı.

Görüntüler, ailenin hastanedeki tedavi sürecine ilişkin iddialarını yeniden gündeme getirdi.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü inceleme başlattı

Yaşananların ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Al Tawıl'ın hastanede gördüğü tedavide herhangi bir ihmal bulunup bulunmadığının belirlenmesi amacıyla inceleme başlattı.

Öte yandan kazaya ilişkin adli soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.