Samsun'da meydana gelen zincirleme kazada, hafif ticari aracın çarptığı eşini kurtarmak isteyen adam, ani fren yapan tırdan dökülen tonlarca tuğlanın altında kalarak ağır yaralandı.
Samsun-Ordu karayolunun Terme ilçesi Fenk Mahallesi mevkisinde yürekleri ağza getiren bir kaza yaşandı. Edinilen bilgilere göre, Salim T. idaresindeki 34 HC 0531 plakalı hafif ticari araç, refüjden karşıya geçmeye çalışan Meryem K.'ye çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yola savrulan kadın, bir anda yaşam mücadelesi vermeye başladı.
Feci kazayı gören ve eşinin yardımına koşmak için yola çıkan İbrahim K. ise hayatının şokunu yaşadı. Aynı istikamette seyir halinde olan Feridun Ş. yönetimindeki 53 AY 920 plakalı tuğla yüklü tır, yerde yatan kadına çarpmamak için direksiyonu kırıp ani fren yapınca dorsedeki yük yola saçıldı. Bu sırada eşine ulaşmaya çalışan İbrahim K., devrilen tuğla yığınının altında kalarak yaralandı.
Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından karı kocayı Terme Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedavi altına alınan çiftin genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Trafik akışında kontrollü önlem
Kaza sonrası karayolunda adeta savaş alanı oluştu. Terme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yola saçılan tuğlaların belediye ekiplerince temizlenmesi sürecinde trafik akışını kontrollü bir şekilde sağladı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kazanın meydana geliş şekli çevredeki vatandaşlar tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı.