Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen geleneksel güreş şöleninde finalde İsmail Balaban'ı deviren Cengizhan Şimşek başpehlivanlık kürsüsüne çıkarken, 10 milyon liralık rekor teklifle ağalık unvanı yine Batuhan Kiremitli'nin oldu.
Fethiye Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa ev sahipliği yaptığı 4. Mustafa Kiremitli Yağlı Güreşleri, Karaçulha Mahallesi'ndeki sahada nefes kesen anlara sahne oldu. Toplamda 550 pehlivanın kol bağladığı dev organizasyonda, 40 başpehlivanın mücadelesi izleyenlere unutulmaz bir spor ziyafeti sundu.
Zirve mücadelesinde dev isimler karşılaştı
Gün boyu süren zorlu karşılaşmaların ardından finale kalmayı başaran İsmail Balaban ile Cengizhan Şimşek arasındaki rekabet, tribünleri dolduran vatandaşlar tarafından büyük bir heyecanla takip edildi. Rakibine karşı üstünlük kuran Cengizhan Şimşek, başpehlivanlık unvanını ve altın kemeri kazanarak Fethiye'den zaferle ayrıldı.
Ağalık koltuğunda değişen bir şey olmadı
Organizasyonun en dikkat çekici bölümlerinden biri olan güreş ağalığı ihalesinde ise kıyasıya bir rekabet yaşandı. Dört adayın yarıştığı açık artırmada, 10 milyon 48 bin liralık teklifiyle ipi göğüsleyen Batuhan Kiremitli, üst üste üçüncü kez güreş ağası seçilerek geleneği bozmadı.
Kültürel miras vurgusu
Etkinlikte söz alan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yağlı güreşlerin sadece bir spor müsabakası değil, aynı zamanda köklü bir kültürel miras olduğunu belirtti. Aras, "Bugün burada sergilenen tablo, bölgemizin geleneklerine ne denli bağlı olduğunun en somut göstergesidir. Bu tür organizasyonları desteklemeye ve yaşatmaya kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.