Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin "2025 Aile Yılı" etkinlikleri çerçevesinde hayata geçirdiği "41 Yıllık Evli Ulu Çınarlarımız Kutsal Yolculukta" projesinin ikinci etabı için geri sayım başladı. Toplam 316 kişiden oluşan ikinci umre kafilesi, kutsal topraklara yapacakları 8 günlük yolculuk öncesinde, Onat Kutlar Konferans Salonu'nda düzenlenen özel bir Tanışma ve Eğitim Toplantısı'nda bir araya geldi.
Buluşmaya, projeye öncülük eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin Hazırlar da katılarak, manevi atmosfere ortak oldu.

Fatma Şahin: "Bu Bir Gönül Yolculuğudur, Sıradan Bir Seyahat Değil"
Toplantıda söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, umre ziyaretinin sıradan bir tatil değil, kalpten yapılan bir yolculuk ve gönül seferi olduğunu vurguladı. Kendi ailesinden edindiği manevi mirası ve şahsi hac tecrübesini katılımcılarla paylaşan Şahin, salondaki coşku ve özlemin büyüklüğüne dikkat çekerek duygularını dile getirdi.

"Eşim bana 'Kâbe'yi görene kadar gözünü açma' demişti. Gözümüzü açtığımızda karşımızdaki manzara eşsizdi. Rabbim sizlere de bu güzelliği yaşatsın," diyen Başkan Şahin, hac ibadetinin her adımının derin anlamlar taşıdığını belirtti. Konuşmasını, Hz. Hacer'in duası sonucu fışkıran ve 'Dur, dur' anlamına gelen zemzem suyunun hikayesiyle sonlandıran Şahin, umre yolcularına hayırlı gidiş ve dönüşler temennisinde bulundu.
Diyanet Temsilcisi: “Kutsal Topraklara Gidenler Allah'ın Misafiridir”
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin Hazırlar da konuşmasında, Umre yolculuğunun sadece bir seyahatten ibaret olmadığını, bir muhabbet ve maneviyat yolculuğu olduğunu belirtti. Umreye giden kafileyi, Yeryüzünde inşa edilen ilk mabede doğru yola çıkan ve Allah'ın ve Resulü Ekrem'in misafiri olarak nitelendirdi.
Dr. Hazırlar, Hz. Peygamber'in Mekke sevgisini dile getiren sözlerini hatırlatarak, "Bugün bizim kalplerimizdeki Mekke sevgisi, Efendimizin kalbimizdeki sevgisidir," ifadelerini kullandı. Bu kutsal imkânın büyük bir nasip olduğunu vurgulayan Hazırlar, projeye katkılarından dolayı Başkan Şahin'e teşekkürlerini iletti.

Duygusal Anlar Yaşandı: Eski ve Yeni Kafileden Teşekkürler
Programın duygusal anlarında, ilk kafileyle umresini tamamlayan Zeliha ve Cemal Cıncık çifti, yaşattıkları sıkıntısız ve güzel deneyim için Başkan Şahin'e çiçek takdim ederek minnettarlıklarını sundu. Aynı zamanda, 2. kafilede kutsal yolculuğa çıkmaya hazırlanan Nuriye ve Orhan Çelik çifti de büyük heyecanlarını dile getirerek, bu özel fırsatı sağladığı için Başkan Şahin'e teşekkürlerini iletti.
Konuşmaların ardından Başkan Fatma Şahin, umre heyecanı yaşayan 2. kafile üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirerek buluşmayı noktaladı.