Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Gaziantep'te halı yıkarken elektrik akımına kapılan iki kadın yaşamını yitirdi

Gaziantep'te halı yıkarken elektrik akımına kapılan iki kadın yaşamını yitirdi

Gaziantep'te halı yıkarken elektrik akımına kapılan Necla Değirmenci ve Aysel Balta'nın cenazeleri ailelerine teslim edildi.

Gaziantep'te, evin damında halı yıkarken elektrik akımına kapılan iki kadın hayatını kaybetti. Olay, Şahinbey ilçesi Dumlupınar Mahallesi’nde meydana geldi. Necla Değirmenci (41) ve Aysel Balta (34), bilinmeyen bir nedenle elektrik akımına maruz kaldı. Olayın ardından acil sağlık ekiplerine haber verildi ve olay yerine hızla ulaşıldı.

Sağlık ekipleri, hastaneye kaldırılan Değirmenci ve Balta'ya burada müdahalede bulundu. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hastalar kurtarılamadı ve yaşamlarını yitirdi. Necla Değirmenci ve Aysel Balta'nın cenazeleri, Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgunda gerekli işlemler tamamlandıktan sonra ailelerine teslim edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Yetkililer, elektrik akımına kapılma nedeninin tespiti için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Olayın detayları ve elektrik güvenliği konuları üzerine araştırmalar sürerken, yakınları hayatını kaybeden kadınlar için yas tutmaktadır. Elektrik akımına karşı alınacak önlemler tekrardan gündeme gelirken, benzer kazaların önlenmesi için halkın bilinçlendirilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Toplumsal bilincin artırılması önemli

Elektrik güvenliği, evlerimizin en önemli unsurlarından biri. Bu tür acı olayların önüne geçmek adına, elektrikli aletlerin ve uzatma kablolarının bilinçli kullanımı büyük önem taşıyor. Uzmanlar, özellikle su ve elektrik birleşiminden kaçınılması gerektiğinin altını çizerken, ayrıca bu konudaki farkındalığın artırılması yönünde toplumda bir seferberlik başlatılması gerektiğini vurguluyor.

HALI YIKARKEN AKIMA KAPILAN KADINLARIN CENAZESİ TESLİM EDİLDİ

HALI YIKARKEN AKIMA KAPILAN KADINLARIN CENAZESİ TESLİM EDİLDİ