Gaziantep'te meydana gelen olayda, seyir halindeki bir tır, bilinmeyen bir nedenden dolayı bir anda alev aldı. Olay, Gaziantep çevre yolu Küsget Sanayi Sitesi yakınlarında gerçekleşti.
İddialara göre, plakası ve sürücüsü henüz öğrenilemeyen tır, bir anda yanmaya başlamasıyla sürücü büyük bir panik yaşadı. Hızla durumu fark eden sürücü, aracı sağ şeride çekerek kendini dışarı attı. Ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu.
Yangın anında büyüdü
Kısa sürede büyüyen yangın tırı tamamen sararken, olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına hızlı bir şekilde müdahale etti. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu söndürüldü ancak tır kullanılamaz hale geldi.
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yangının sebebi hakkında henüz bir bilgiye ulaşılamadı. Tırın yanma sebebinin belirlenmesi amacıyla yetkililer araştırmalarını sürdürüyor.
Güvenlik önlemleri artırılmalı
Bu tür olayların önlenmesi adına, tır sürücülerinin ve araç bakımının düzenli yapılması büyük önem taşıyor. Yetkililer, yangın güvenliği konusunda araca yönelik önlemlerin artırılması gerektiğini vurguladı.

GAZİANTEP'TE SEYİR HALİNDEKİ TIR BİLİNMEYEN NEDENLE YANMAYA BAŞLAYARAK KISA SÜREDE ALEV TOPUNA DÖNDÜ. YANGIN İTFAİYE EKİPLERİNCE SÖNDÜRÜLÜRKEN ARAÇ KULLANILAMAZ HALE GELDİ.