Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı, bölgedeki 8 üniversiteyi ve Türkiye’nin önde gelen kurumlarını "Gençliğin Üretim Çağı" mottosuyla bir araya getiriyor.
Doğu Anadolu Bölgesi’nin istihdam ve kariyer odaklı en büyük buluşması olan DAKAF’26 için geri sayım sona erdi. Tuşba ilçesindeki Expo Fuar ve Kongre Merkezi, 5-6 Mayıs tarihlerinde genç yetenekler ile iş dünyasının dev isimlerini aynı çatı altında buluşturmaya hazırlanıyor. Van YYÜ’nün öncülüğünde; Muş Alparslan, Bitlis Eren, Ağrı İbrahim Çeçen, Şırnak, Batman, Hakkari, Iğdır ve Siirt üniversitelerinin paydaşlığında gerçekleşecek organizasyon, bölge gençliğine yeni kapılar aralamayı hedefliyor.
İş dünyası ile yetenekler buluşuyor
Fuar, sadece bir tanışma alanı değil, aynı zamanda nitelikli iş gücü arayan özel sektör ve kamu kurumlarının stratejik bir buluşma noktası olacak. Katılımcı firmalar, potansiyel adaylarla birebir mülakat yapma şansı yakalarken, öğrenciler de kariyer hedeflerine yönelik ilk adımlarını atma fırsatı bulacak. Yaklaşık 140 standın kurulduğu fuar alanında, Türkiye’nin önde gelen kurumları yerini almış durumda.
Rektör Şevli’den gençlere kritik çağrı
Hazırlık sürecini yerinde inceleyen Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, tüm gençleri fuara davet ederek önemli bir hatırlatmada bulundu. Rektör Şevli, "Öğrencilerimizin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmelerini istiyoruz. Tarımdan uzay sanayisine, havacılıktan girişimciliğe kadar çok geniş bir yelpazede sektör temsilcileri burada olacak. Gençlerimizden beklentimiz, fuara hazırlıklı gelmeleri ve öz geçmişlerini yanlarında getirmeleridir" dedi.
Eğitim ve eğlence bir arada
İki gün boyunca sürecek olan fuar, sadece iş görüşmeleriyle sınırlı kalmayacak. 5 farklı salonda düzenlenecek 30’u aşkın etkinlikte, alanında uzman isimler tecrübelerini gençlerle paylaşacak. Ayrıca simülasyonlar, atölye çalışmaları, çeşitli yarışmalar ve çekilişlerle katılımcılara interaktif ve dinamik bir kariyer deneyimi sunulması hedefleniyor. Basın toplantısında organizasyonun önemine vurgu yapan Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenay Baydaş ve Prof. Dr. Cemil Göya da tüm hazırlıkların tamamlandığını ve öğrencileri beklediklerini ifade etti.