İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Gökdelen degil park yaptık

Gökdelen degil park yaptık

Maltepe'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışı gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Parkı'na ilişkin konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Yıllar önce bu alana AVM’ler, rezidanslar, gökdelenler yapmak istediler. Biz buna müsaade etmedik ve halkımızın da talebiyle park yaptık” dedi

Maltepe Belediyesi, ilçe halkının yeşil alan yapılmasını istediği, yıllardır kurban kesim alanı olarak atıl durumda bulunan 44 dönümlük araziye, Anadolu Yakası’nın en büyük parkını yaptı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında açılışı yapılacak olan parkta, yeşil alanın yanı sıra, yapay bir göl, seyir terası, koşu ve yürüyüş parkurları ile 500 kişilik anfi tiyatro bulunuyor.

Koray Avcı konser verecek
Maltepe’nin 90, Cumhuriyetin 95. yılı nedeniyle Maltepe Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda start verilen “Cumhuriyet Benim Festivali”, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda muhteşem bir finale hazırlanıyor. 44 dönümlük bir araziye Anadolu Yakası’nın en büyük parkını yapan belediye, burayı 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı hediyesi olarak, hizmete açacak. 29 Ekim Pazartesi günü saat: 19.00’da gerçekleştirilecek açılışta Koray Avcı, en sevilen şarkılarını Maltepeliler için söyleyecek.

Yeşille hayat buldu
Cevizli Mahallesi Tugayyolu Caddesi’nde yılda bir defa Kurban Bayramı öncesinde kurban pazarı ve kesim alanı olarak kullanılan, onun dışında yıl boyunca atıl durumda bulunan 44 dönümlük arazi, vatandaşların da korkulu rüyası haline dönüşmüştü. Geçiş güzergahını kullanan vatandaşlar, kurban pazarı sonrasında ortaya yoğun koku ve sineğin yanı sıra bölgenin ıssız ve karanlık olmasından dolayı rahatsızlıklarını belediyeye iletti. Bu duruma kayıtsız kalmayan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, mahalle halkına önce bölgenin nasıl değerlendirilmesini istediklerini sordu. Mahalle halkının park yapılmasını istediği alanla ilgili harekete geçen belediye, 44 dönümlük araziyi kent içinde halkın nefes alabileceği devasa bir yeşil alana dönüştürdü.