Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Gökyüzü bir anda karardı, otoyol savaş alanına döndü: Dolu yağışı trafiği birbirine kattı

Gökyüzü bir anda karardı, otoyol savaş alanına döndü: Dolu yağışı trafiği birbirine kattı

Trakya bölgesinde öğle saatlerinde etkisini gösteren ani dolu yağışı, Edirne-İstanbul Otoyolu’nun Lüleburgaz ile Ergene arasındaki kesiminde trafiği durma noktasına getirdi.

Edirne-İstanbul hattında aniden bastıran şiddetli dolu yağışı, sürücülere zor anlar yaşatırken peş peşe gelen kazalarla ulaşımı felç etti.

Trakya bölgesinde öğle saatlerinde etkisini gösteren ani dolu yağışı, Edirne-İstanbul Otoyolu’nun Lüleburgaz ile Ergene arasındaki kesiminde trafiği durma noktasına getirdi. Kısa sürede yolu beyaza bürüyen ve zemin tutunma katsayısını düşüren yağış nedeniyle sürücüler direksiyon hakimiyetini kaybetti.

Bariyerlere çarpan araçlar

Bölgede yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle iki ayrı kaza meydana geldi. Kontrolden çıkan 34 PN 4675 plakalı otomobil bariyerlere çarparak durabildi. Kazada araç içerisinde bulunan 2 kişi yaralandı. Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye intikal eden sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, daha sonra ambulanslarla Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Aynı güzergahta meydana gelen ikinci kazada ise 34 PNC 207 plakalı bir başka otomobil daha bariyerlere çarptı. Şans eseri yaralananın olmadığı bu kazada, araçta maddi hasar oluştuğu bildirildi.

Güvenlik güçlerinden kritik uyarı

Yaklaşık 20 dakika boyunca şiddetini artıran dolu yağışı, otoyolu kullanan vatandaşlar için tehlikeli bir ortam oluşturdu. Olay yerine ulaşan jandarma ekipleri, bölgedeki trafik akışını kontrollü bir şekilde sağlarken, sürücüleri benzer hava koşullarında hızlarını düşürmeleri ve takip mesafesini korumaları konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Ekipler, yol üzerindeki temizlik ve güvenlik çalışmalarını tamamladıktan sonra trafik akışı normale döndü.