Düzce'de Korugöl Tabiat Parkı'nda balık oltasına takılan batağan, vatandaşların dikkati ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde kurtarılarak yeniden gölete salındı.
Vatandaşlar çırpınan kuşu fark etti
Olay, Korugöl Tabiat Parkı'nda meydana geldi. Göleti ziyaret eden vatandaşlar, suyun üzerinde çırpınan ve uçamayan bir kuşu fark etti. Yapılan incelemede, batağanın göle bırakılan balık oltasına takıldığı belirlendi.
Durumu vakit kaybetmeden DKMP Düzce Şube Müdürlüğü ekiplerine bildiren vatandaşlar, kuşun kurtarılması için yardım istedi.
Misina ve olta iğnesi dikkatle çıkarıldı
İhbar üzerine bölgeye ulaşan DKMP ekipleri, gölette mahsur kalan batağana güvenli şekilde ulaştı. Veteriner gözetiminde gerçekleştirilen müdahalede, kuşun ayaklarına dolanan misina ile olta iğnesi dikkatlice çıkarıldı.
Yapılan kontrollerde batağanın genel sağlık durumunun iyi olduğu tespit edildi.
Doğal yaşam alanına bırakıldı
Tedavi ve kontrolleri tamamlanan batağan, yeniden Korugöl'deki doğal yaşam alanına salındı. Yetkililer, yaban hayatının zarar görmemesi için balık avı sırasında kullanılan misina, olta iğnesi ve benzeri malzemelerin doğaya bırakılmaması gerektiğini hatırlatarak vatandaşlara çevre konusunda daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.