İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Gülistan Doku'nun erkek arkadaşına zorla getirilme kararı

Gülistan Doku'nun erkek arkadaşına zorla getirilme kararı

Tunceli’de 5 Ocak’ta kaybolan ve aylardır haber alınamayan Gülistan Doku’nun avukatı Ali Çimen, baş şüpheli Zaynal Abakarov’un Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadesinin alınmasına ve polis zoruyla getirilmesine karar verdiğini açıkladı.

Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, başsavcılığın Gülistan Doku'nun erkek arkadaşı Abakarov'un polis zoruyla getirilerek ifadesinin alınmasına dair karar aldığını söyledi.

Baş şüphelinin ifadesi sonrasında tutuklanmaya sevki konusunda karar verilip verilmeyeceğini belirten avukat Çimen şunları söyledi:

"TALEBİMİZ KABUL EDİLDİ"

"Müvekkilim Gülistan Doku ilk yapılan soruşturmada her ne kadar direk tutuklama yapılmasına yönelik talebimiz ret edilmişse de başsavcılıkça gelen belgeler doğrultusunda ve Ulusal Kriminal Büronun Bilimsel Raporu ve HTS Telefon Trafiği doğrultusunda ifadesinin mevcutlu olarak şüphelinin yeniden ifadesinin mevcutlu olarak alınmasına yönelik talebimiz kabul edilmiştir.

Dosyamız baş şüphelisi polis zoruyla hazır edilecek olup sorgusu sonrasında tutuklamaya sevk edilip edilemeyeceği anlaşılacaktır. Toplumda infial oluşturan ve insanların hukuka olan güveninin zedelendiği bu dosyada kanaatim kamuoyu vicdanını rahatlatacak bir karar çıkacaktır."

TUTUKLANMASI TALEBİ REDDEDİLMİŞTİ

Tunceli'de 5 Ocak'ta kaybolan Gülistan Doku'nun en son görüştüğü kişi olan ve olayda adı baş şüpheli olarak geçen Zaynal Abakarov'un tutuklanması için yapılan başvuru Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedilmiş ve aile de duruma tepki göstermişti.

Bilirkişi raporunda Abakarov'un Doku'yu iki gün art arda alıkoyduğu belirtilmişti.