Hatay'da, 'Çapinler' ve 'Sasunlu' suç örgütlerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda toplam 16 şüpheli yakalandı. Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, silahlı suç örgütlerine karşı önemli bir hamle yaptı.
Silahlı suç örgütleri arasındaki husumet
Yapılan araştırmalar sonucunda, bu grupların silahlı suç örgütü yapılanması içerisinde hareket ettikleri, aralarındaki husumet nedeniyle kasten öldürme, ateşli silahla yaralama ve diğer suçlara karıştıkları belirlendi. Özellikle 2026 yılında, iki grup arasında gerçekleştirilen suç eylemlerinde dikkat çekici bir artış yaşandı ve bu olayların büyük bir kısmında ateşli silah kullanıldığı tespit edildi.
Sosyal medya üzerinden tehditler
Öte yandan, grupların sosyal medya platformları üzerinden birbirlerine yönelik tehditler savurduğu, hakaretler ettiği ve topluma korku yaymayı amaçlayan paylaşımlar yaptıkları öğrenildi. Ekipler, grupların gerçekleştirdikleri eylemlere dair video ve fotoğraflar da paylaştığını belirtti.
Operasyonda ele geçirilenler arasında, 2,21 gram skunk, 1 av tüfeği, 1 ruhsatsız tabanca ve toplam 19 adet 9 mm fişek bulunmaktadır. Yakalanan 16 şüphelinin adli işlemleri devam ederken, firari olan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA OLAYLARDA AKTİF ROL ALDIĞI TESPİT EDİLEN 25 ŞÜPHELİYE YÖNELİK 19 AĞUSTOS TARİHİNDE EŞ ZAMANLI OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ.